Meni Search

Gladan kao vuk

Punjeni kelj s plodovima mora

Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanski čips
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Govedina s lukom
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Svinjski kotleti s povrćem
Fino začinjena piletina
Pileća prsa s crnim tartufom
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Hrenovke u panceti
Svinjski medaljoni s kestenima
Polpete od oslića
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Sarma sa suhim mesom
Vratina s roštilja
Odresci u paketiću
Kotlovina
Pureći hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s bižima
Mesna rolada u tijestu
Svinjski gulaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje u tavi
Sočna Wellington pečenka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća krilca s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Patka s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Povrtni lonac
Fino varivo v loncu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Gorički povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Slasni BBQ burgeri
Skandinavske rolice s cimetom
Ciganski odrezak
Krumpiri u kaputiću od pancete
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Harrisa janjetina s limunom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Macho hamburger
Obojeni hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pašticada s njokima
Umak od limete (Molho de limao)
Tortilje pikant
Špageti s tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Punjena pečenka u vinu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Meso u woku na indonezijski način
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Puretina s jabukom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatko twist pile
Pikantni gulaš
Neobične punjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pravi je trenutak da kelj postane vaše omiljeno jelo jer uz ove fine sarmice s plodovima mora i raznolikim povrćem otkrit ćete čar kelja u spoju mediterana i kontinenta na istom tanjuru.

Sastojci

800 g kelja
500 g plodova mora ( 800g - 1kg smrznutih) – lignje, dagnje, gamberi
100 g šampinjona
100 g Pancete Podravka
100 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
peršin
50 g krušnih mrvica
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
2 jaja
100 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Za Primorsku salatu
100 g luka
400 g mrkve
250 g mladog Graška Podravka
50 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Listove kelja blanširajte u kipućoj vodi kratko da omekšaju.
  • 2 Nakon blanširanja uronite ih u hladnu vodu tako da zadrže lijepu zelenu boju.
  • 3 Korijen lista odstranite (kao kod sarme), a zatim pripremite nadjev.
  • 4 Na malo masnoće popržite pancetu, češnjak i šampinjone.
  • 5 Dodajte plodove mora koje ste prethodno kratko prokuhali.
  • 6 Popaprite, dodajte sok limuna, krušne mrvice i 1 žlicu Vegete.
  • 7 Pripremljenim nadjevom napunite listove kelja, oblikujte u sarmice i slažite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  • 8 Vrhnje, mlijeko i jaja pomiješajte pa tom mješavinom zalijte sarmice. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
  • 9 Na zagrijano ulje stavite luk narezan na ploške i mrkvu narezanu na kolutiće.
  • 10 Lagano pržite na vatri dok se luk ne zažuti pa dodajte grašak, posolite, popaprite i lagano pirjajte, povremeno malo podlijevajući vodom dok mrkva i grašak ne omekšaju.
  • 11 Pospite peršinom.

Savjet

Umjesto kelja možete upotrijebiti broskvu, vinovu lozu ili slično.

Posluživanje

Punjeni kelj s plodovima mora poslužite s pirjanim povrćem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 744.38 93 93
Kalcij mg 498.32 50 50
Kalij mg 2183.95 59 59
Pantotenska kiselina mg 2.24 32 32
Niacin mg 17.36 124 87
Vitamin D μg 55.75 28 28
Vitamin A μg 47015.85 1175 940
Sol g 3.75 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 11.63 - -
Ugljikohidrati g 61.45 - -
Masti g 60.48 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke