Meni Search

Superman

Pureća rolada s mlincima

Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Macho hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slatka patka
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada s njokima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Kokošja juha s požirakima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Koprivnički odojak
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Želite li za blagdane uživati u posebnoj atmosferi, pripremite tradicionalnu puretinu s mlincima na moderniji način kao roladu. Okusi voća i šampinjona čine od ovog recepta pravi hit.

Sastojci

1 pureća prsa od oko 800 g
papar
2 paketa mlinaca 250 g
50–100 g maslaca
100 g suhih šljiva bez koštica
2 jabuke
300 g očišćenih zrna grožđa
200 g manjih šampinjona
50 ml ulja
250 g Pancete Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite u odrezak, pokrijte prozirnom folijom i potucite batom za meso. Prozirna folija spriječiti će oštećenje i pucanje odreska prilikom stanjivanja.
  • 2 Oblikovani odrezak popaprite i pospite 1 žlicom Vegete. Preko odreska rasporedite mlince koje ste prethodno kratko uronili u kipuću vodu i ocijedili.
  • 3 Mlince prelijte rastopljenim maslacem, po sredini složite suhe šljive i jabuku oguljenu i narezanu na kriške te zarolajte u roladu. Tako pripremljenu roladu prenesite u vatrostalnu posudu za pečenje.
  • 4 Obložite je duljim tankim ploškama pancete. Oko rolade rasporedite luk narezan na četvrtine, jabuku narezanu na kriške, zrna grožđa i šampinjone. Sve zajedno prelijte uljem i podlijte vinom.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Ostatak mlinaca skuhajte ni prelijte dijelom umaka od pečenja.

Savjet

Pureća prsa moderna su inačica purice s mlincima, no prilikom termičke obrade se isušuju stoga će maslac kojim smo prelili mlince dati sočnost ovom jelu.

Posluživanje

Pečenu roladu kratko ohladite, narežite na ploške, prelijte ostatkom umaka od pečenja i poslužite s voćem i šampinjonima te pripremljenim mlincima.

Male tajne

Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti grožđe (300 g grožđa) zamijenite ga sa 100 g suhih grožđica ili suhih smokava.


Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 678.31 85 85
Kalcij mg 98.4 10 10
Kalij mg 1591.45 43 43
Pantotenska kiselina mg 2.53 36 36
Niacin mg 27.25 195 136
Vitamin D μg 83.5 42 42
Vitamin A μg 1594.4 40 32
Sol g 3.98 0 0
Bjelančevine g 68.16 - -
Vlakna g 5.32 - -
Ugljikohidrati g 45.14 - -
Masti g 78.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke