Meni Search

Superman

Pureća rolada s mlincima

Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa sezonskim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjevene lignje
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Koprivnički odojak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kokošja juha s požirakima
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Želite li za blagdane uživati u posebnoj atmosferi, pripremite tradicionalnu puretinu s mlincima na moderniji način kao roladu. Okusi voća i šampinjona čine od ovog recepta pravi hit.

Sastojci

1 pureća prsa od oko 800 g
papar
2 paketa mlinaca 250 g
50–100 g maslaca
100 g suhih šljiva bez koštica
2 jabuke
300 g očišćenih zrna grožđa
200 g manjih šampinjona
50 ml ulja
250 g Pancete Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite u odrezak, pokrijte prozirnom folijom i potucite batom za meso. Prozirna folija spriječiti će oštećenje i pucanje odreska prilikom stanjivanja.
  • 2 Oblikovani odrezak popaprite i pospite 1 žlicom Vegete. Preko odreska rasporedite mlince koje ste prethodno kratko uronili u kipuću vodu i ocijedili.
  • 3 Mlince prelijte rastopljenim maslacem, po sredini složite suhe šljive i jabuku oguljenu i narezanu na kriške te zarolajte u roladu. Tako pripremljenu roladu prenesite u vatrostalnu posudu za pečenje.
  • 4 Obložite je duljim tankim ploškama pancete. Oko rolade rasporedite luk narezan na četvrtine, jabuku narezanu na kriške, zrna grožđa i šampinjone. Sve zajedno prelijte uljem i podlijte vinom.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Ostatak mlinaca skuhajte ni prelijte dijelom umaka od pečenja.

Savjet

Pureća prsa moderna su inačica purice s mlincima, no prilikom termičke obrade se isušuju stoga će maslac kojim smo prelili mlince dati sočnost ovom jelu.

Posluživanje

Pečenu roladu kratko ohladite, narežite na ploške, prelijte ostatkom umaka od pečenja i poslužite s voćem i šampinjonima te pripremljenim mlincima.

Male tajne

Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti grožđe (300 g grožđa) zamijenite ga sa 100 g suhih grožđica ili suhih smokava.


Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 678.31 85 85
Kalcij mg 98.4 10 10
Kalij mg 1591.45 43 43
Pantotenska kiselina mg 2.53 36 36
Niacin mg 27.25 195 136
Vitamin D μg 83.5 42 42
Vitamin A μg 1594.4 40 32
Sol g 3.98 0 0
Bjelančevine g 68.16 - -
Vlakna g 5.32 - -
Ugljikohidrati g 45.14 - -
Masti g 78.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke