Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Rebarca s grilla
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća krilca s roštilja
Slatki lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Vratina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Medeni teleći kotleti
Varivo od kelja i teletine
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada s njokima
Ciganski odrezak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ribarska popara
Kotlovina
Neobične punjene paprike
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Sarma sa suhim mesom
Slatko twist pile
Mesna rolada u tijestu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vegetarijanski čips
Fish&Chips u tortilji
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Piletina u egzotičnom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Špageti s tikvicama
Govedina s lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Tortilje pikant
Punjena pečenka u vinu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Obojeni hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Skandinavske rolice s cimetom
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramsteak u seksi umaku
Sočna Wellington pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Fino varivo v loncu
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Glazirana patka s umakom od jabuka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Patka s mlincima
Meso u woku na indonezijski način
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Pureći hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u paketiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fino začinjena piletina
Macho hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrenovke u panceti
Pikantni gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke