Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u paketiću
Vratina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Fino varivo v loncu
Pileća krilca s roštilja
Špageti s tikvicama
Vegetarijanski čips
Pureći hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Biftek rolice
Odresci s umakom od kupina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Sarma sa suhim mesom
Ribarska popara
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Punjena pečenka u vinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski gulaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od kelja i teletine
Pureća rolada s mlincima
Quiche od bundeve, sira i luka
Sočna rebarca
Mladi krumpir s ajvarom
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantni gulaš
Ciganski odrezak
Lazanje u tavi
Tortilje pikant
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slatki lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Juha od gljiva
Fino začinjena piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Harrisa janjetina s limunom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni BBQ burgeri
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Neobične punjene paprike
Slatko twist pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrenovke u panceti
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Sočna Wellington pečenka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Patka s mlincima
Mesna rolada u tijestu
Govedina s lukom
Medeni teleći kotleti
Glazirana patka s umakom od jabuka
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke