Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Medeni teleći kotleti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća krilca s roštilja
Pašticada s njokima
Sočna Wellington pečenka
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Juha od gljiva
Mesne okruglice u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s tikvicama
Fino varivo v loncu
Pikantni gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Kotlovina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Harrisa janjetina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sarma sa suhim mesom
Rebarca s grilla
Patka s mlincima
Vegetarijanski čips
Varivo od kelja i teletine
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pizza sirni jastučići
Odresci u paketiću
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tuna burger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Punjena pečenka u vinu
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Povrtni lonac
Pureći hamburger
Hrenovke u panceti
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s lukom
Macho hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u egzotičnom umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sočna rebarca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Tortilje pikant
Ciganski odrezak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina s roštilja
Neobične punjene paprike
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ribarska popara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke