Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Hrenovke u panceti
Piletina u egzotičnom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Pureći hamburger
Tuna burger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna Wellington pečenka
Neobične punjene paprike
Mediteranski kruščić s lovorom
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slasni BBQ burgeri
Skandinavske rolice s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slatki lungić
Ribarska popara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Patka s mlincima
Povrtni lonac
Quiche od bundeve, sira i luka
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Mesna rolada u tijestu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice u umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Harrisa janjetina s limunom
Meso u woku na indonezijski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna rebarca
Punjena pečenka u vinu
Lazanje u tavi
Tortilje pikant
Slasni burger sa slaninom i sirom
Janjetina na padelu
Ciganski odrezak
Pileća prsa iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u paketiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatko twist pile
Vegetarijanski čips
Sarma sa suhim mesom
Macho hamburger
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Fino varivo v loncu
Varivo od kelja i teletine
Piletina u pivu
Teletina s pirjanim povrćem
Medeni teleći kotleti
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kotlovina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantni gulaš
Pileća krilca s roštilja
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Vratina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke