Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Slatko twist pile
Ribarska popara
Ramstek s povrćem
Hrenovke u panceti
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fino varivo v loncu
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lazanje u tavi
Slatki lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Vegetarijanski čips
Ramsteak u seksi umaku
Medeni teleći kotleti
Odresci u paketiću
Vratina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Špageti s tikvicama
Pileća krilca s roštilja
Piletina u pivu
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pikantni gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Tortilje pikant
Quiche od bundeve, sira i luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od kelja i teletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s nadjevom od ajvara
Povrtni lonac
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pašticada s njokima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sarma sa suhim mesom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pureći hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Meso u woku na indonezijski način
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Patka s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino začinjena piletina
Punjena pečenka u vinu
Biftek rolice
Slasni BBQ burgeri
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski gulaš
Kotlovina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Kuhana govedina s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Neobične punjene paprike
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Govedina s lukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ciganski odrezak
Piletina u egzotičnom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke