Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Macho hamburger
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Biftek rolice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rebarca s grilla
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci u paketiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje pikant
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Neobične punjene paprike
Harrisa janjetina s limunom
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slasni BBQ burgeri
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u egzotičnom umaku
Pašticada s njokima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna Wellington pečenka
Juha od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesna rolada u tijestu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Sarma sa suhim mesom
Varivo od kelja i teletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Skandinavske rolice s cimetom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureća rolada s mlincima
Meso u woku na indonezijski način
Sočna rebarca
Fino začinjena piletina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slatki lungić
Obojeni hamburger
Punjena pečenka u vinu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kotlovina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski gulaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantni gulaš
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanski čips
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s pirjanim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fino varivo v loncu
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Ribarska popara
Govedina s lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vratina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Patka s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke