Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Slatki lungić
Slasni BBQ burgeri
Odresci u umaku s češnjakom
Hrenovke u panceti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatko twist pile
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Meso u woku na indonezijski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fino začinjena piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Kuhano meso s umakom od hrena
Juha od gljiva
Pureća rolada s mlincima
Ribarska popara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje u tavi
Odresci s umakom od kupina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teletina s pirjanim povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Patka s mlincima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mediteranski kruščić s lovorom
Rebarca s grilla
Macho hamburger
Odresci u paketiću
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanski čips
Ramstek s povrćem
Pikantni gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotlovina
Mladi krumpir s ajvarom
Fino varivo v loncu
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Špageti s tikvicama
Piletina u egzotičnom umaku
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Quiche od bundeve, sira i luka
Sočna Wellington pečenka
Vratina s roštilja
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Biftek rolice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Punjena pečenka u vinu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tortilje pikant
Sočna rebarca
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od kelja i teletine
Piletina u pivu
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Neobične punjene paprike
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke