Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ciganski odrezak
Mesne okruglice u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna Wellington pečenka
Harrisa janjetina s limunom
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Meso u woku na indonezijski način
Sarma sa suhim mesom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Tuna burger
Varivo od kelja i teletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Hrenovke u panceti
Ramstek s povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Neobične punjene paprike
Fino začinjena piletina
Pikantni gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Povrtni lonac
Kotlovina
Fino varivo v loncu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slatki lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureći hamburger
Piletina u pivu
Slasni BBQ burgeri
Obojeni hamburger
Špageti s tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća krilca s roštilja
Tortilje pikant
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ribarska popara
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanski čips
Mesna rolada u tijestu
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Sočna rebarca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća prsa iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Medeni teleći kotleti
Macho hamburger
Vratina s roštilja
Quiche od bundeve, sira i luka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s lukom
Patka s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke