Meni Search

Gladna kao vuk

Puretina s jabukom iz pećnice

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Govedina s lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Mladi krumpir s ajvarom
Quiche od bundeve, sira i luka
Harrisa janjetina s limunom
Pikantni gulaš
Fino varivo v loncu
Sočna Wellington pečenka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tuna burger
Neobične punjene paprike
Hrenovke u panceti
Odresci s umakom od kupina
Špageti s tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina s roštilja
Ciganski odrezak
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Biftek rolice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatko twist pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Obojeni hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni BBQ burgeri
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice u umaku
Tortilje pikant
Piletina u egzotičnom umaku
Mesna rolada u tijestu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ribarska popara
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Rebarca s grilla
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pureći hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje u tavi
Medeni teleći kotleti
Varivo od kelja i teletine
Meso u woku na indonezijski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Patka s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Fino začinjena piletina
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Sarma sa suhim mesom
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanski čips
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
Kotlovina
Odresci u paketiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jabuka, jabuka u soku pa jabučni ocat dati će pečenoj putretini osobit okus koji ćete poželjeti ponovno probati.

Sastojci

oko 1,5 kg purećeg filea (2 duža komada zbog bržeg pečenja)
1 žlica Vegete
svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
2 luka
2 jabuke
125 ml soka od jabuke
2 žlice jabučnog octa
1 – 2 žličice Senfa rustica Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe120 min

  • 1 Pureće meso pospite Vegetom, crnim paprom i ružmarinom. Stavite ga u nauljenu posudu za pečenje i pokraj mesa stavite luk narezan na četvrtine te jabuku također narezanu na četvrtine ili deblje ploške.
  • 2 U posudi promiješajte sok od jabuke, jabučni ocat i senf pa lagano prelijte preko mesa. Posudu prekrijte folijom i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 Otkrijte meso i vratite u pećnicu te pecite još 20 minuta da dobije rumenu boju. Pritom meso prelijte sokom od pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se meso malo ohladi pa narežite i poslužite s prilogom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke