Meni Search

Ful nabrijan

Račići na posteljici od povrća

Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dagnje na buzaru
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa sezonskim povrćem
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke