Meni Search

Ful nabrijan

Račići na posteljici od povrća

Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dagnje na buzaru
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Miješani grill
Pašticada s njokima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Povrtni lonac
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Sendvič s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Irska janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke