Meni Search

Ful nabrijan

Račići na posteljici od povrća

Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dagnje na buzaru
Popečci od tikvica
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Vratina sa sezonskim povrćem
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke