Meni Search

Ful nabrijan

Račići na posteljici od povrća

Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Okruglice u umaku od rajčice
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dagnje na buzaru
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Salata s mora
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke