Meni Search

Ful nabrijan

Račići na posteljici od povrća

Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Urbana pola
Pašticada s njokima
Fini gulaš od gljiva
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke