Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Odresci od morskog psa
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Krem juha od tikvica
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Hrskava pileća krilca
Rolice od blitve
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Viška pogača
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s ribom
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke