Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Lazanje s lignjama
Irska janjetina
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Turske pizze
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke