Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Meso s repom
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Urbana pola
Lagana sarma
Špageti s ribom
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Rolice od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Mini shepherd's pie
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Odresci od morskog psa
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke