Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Piletina laganini
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s ribom
Mini lazanje
Miješani grill
Šampinjoni u palačinki
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Brancinovo oko
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke