Meni Search

Ful nabrijana

Račići na posteljici od povrća

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Pečena piletina s limunom
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Urbana pola
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Turske pizze
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s manistrom u škartocu
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Umak od limete (Molho de limao)
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Decentno serviran tanjur s račićima na popečenom povrću uz salatu od rotkvica i mladog luka zamamna je kombinacija za fine ukuse.

Sastojci

800 g očišćenih račića
1 žlica Vegete
1-2 žlice Gussnela Dolcela
maslinovo ulje
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
1 žuta paprika
2 mlada luka
vezica rotkvica
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - ljuti

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Račiće pospite Vegetom, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoji 15-ak minuta.
  • 2 Marinirane račiće uvaljajte u Gussnel i popecite na zagrijanom ulju.
  • 3 Povrće narežite na trakice, stavite na ugrijano maslinovo ulje i kratko popecite tako da malo omekša, ali i dalje ostane hrskavo.

Savjet

Ako želite hrskavo povrće, nakon rezanja ga dobro osušite, uvaljajte u Gussnel i popecite na vrelom ulju.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite povrće i ajvar, u sredinu stavite račiće i poslužite sa salatom od rotkvica i mladog luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke