Meni Search

Ful nabrijan

Rajčica s kukuruzom

Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Mini lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dagnje na buzaru
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke