Meni Search

Ful nabrijan

Rajčica s kukuruzom

Kroketi od piletine
Dagnje na buzaru
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada s njokima
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke