Meni Search

Ful nabrijan

Rajčica s kukuruzom

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Piletina laganini
Urbana pola
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Dagnje na buzaru
Zanimljiva salata s kikirikijem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zlatna piletina
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke