Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Ossobuco
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke