Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Piletina na kijevski način
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Viška pogača
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje s lignjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Odresci od morskog psa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Lignje s povrćem i smokvama
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Ossobuco
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke