Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Voćna juha od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Fileti lososa u finom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Fina pikantna piletina
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pogača sa sardinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ossobuco
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Meso s repom
Viška pogača
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hlebinska i pretepena juha
Meksička party salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Irska janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Turske pizze
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke