Meni Search

Ful nabrijana

Rajčica s kukuruzom

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Viška pogača
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke