Meni Search

Ful nabrijan

Ramsteak u seksi umaku

Uzbudljivi kolač od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lagana sarma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Miješani grill
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke