Meni Search

Ful nabrijan

Ramsteak u seksi umaku

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Dagnje na buzaru
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Piletina Kiev
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Vratina sa sezonskim povrćem
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke