Meni Search

Ful nabrijan

Ramsteak u seksi umaku

Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fini gulaš od gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Okruglice u umaku od rajčice
Prežgana juha
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Rolice od blitve
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Pašticada s njokima
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Dagnje na buzaru
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Miješani grill
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke