Meni Search

Ful nabrijana

Ramsteak u seksi umaku

Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Meso s repom
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke