Meni Search

Ful nabrijana

Ramsteak u seksi umaku

Meso s repom
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Viška pogača
Lignje s manistrom u škartocu
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Miješani grill
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Urbana pola
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Lagana sarma
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke