Meni Search

Ful nabrijana

Ramsteak u seksi umaku

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Lungić s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Fini gulaš od gljiva
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zlatna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Meso s repom
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Ossobuco
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke