Meni Search

Ful nabrijana

Ramsteak u seksi umaku

Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci od morskog psa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Miješani grill
Lignje s manistrom u škartocu
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Irska janjetina
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Aromatizirani kruh
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke