Meni Search

Okrećem novi list

Ramsteak u seksi umaku

Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od quinoe i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Pohana skuta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Raskošna ljetna tava
Papreni tart s marelicama
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s pistacijama
Bruskete od cvjetače
Salata od pečene rotkvice sa medom
Caponata alla Podravka
Salata s mora
Rižoto tortice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Polpete od slanutka s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Senf s paprikama
Povrtni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od cvjetače i camemberta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Čudotvorni čaj za detoks
Žuti medaljoni
Male teleće pitice
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice
Empanade s pestom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od rikule i račića
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polupunjene paprike
Salata u košaricama od parmezana
Vegetina enchilada
Kozice s rižom
Pileća prsa iz pećnice
Grčka seljačka salata
Zapečena ricotta
Zimski punč
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir u košuljici
Janjetina na padelu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna aromatična torta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Španjolski migas s bundevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje i tikvice na štapiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i povrća
Rižoto s tunom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice u umaku
Bugarska pita od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rosti
Palačinke s nadjevom od riže
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Marokanska salata s cous-cousom
Belgija - Salade Liégeoise
Oslić s maslinama
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljubavne šurlice
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od soma
Sočna Wellington pečenka
Crveno ljetno varivo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke