Meni Search

Okrećem novi list

Ramsteak u seksi umaku

Špageti na kineski način
Raskošna ljetna tava
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto s tunom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Čarobni štapići
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Sočna Wellington pečenka
Male teleće pitice
Grčka seljačka salata
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Vege odresci s marinadom
Bruskete od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i povrća
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od soma
Rosti
Crveno ljetno varivo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u košuljici
Govedina s lukom
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Uskršnja šunka na zabavan način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Bugarska pita od krumpira
Sočna aromatična torta
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Sočna pureća rolada
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljubavne šurlice
Rižoto tortice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje i tikvice na štapiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Kozice s rižom
Mesne okruglice
Zimski punč
Brusketa s avokadom
Žuti medaljoni
Zlatna piletina
Papreni tart s marelicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Zapečena ricotta
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Prilog od prokulica
Fina pikantna piletina
Piletina s mascarponeom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Kineska juha s račićima i gljivama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Palačinke s nadjevom od riže
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Sočna rebarca
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Čudotvorni čaj za detoks
Pohane paprike
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Oslić s maslinama
Salata u košaricama od parmezana
Povrtni ražnjići
Piletina s pistacijama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mirisni prilog iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke