Meni Search

Superman

Ramsteak u seksi umaku

Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Nadjevene lignje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Macho hamburger
Rebarca s grilla
Koprivnički odojak
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Piletina s nadjevom od ajvara
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Ramstek i salata s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke