Meni Search

Superman

Ramsteak u seksi umaku

Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Koprivnički odojak
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Kuglice od riže i svježeg sira
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Pileća prsa iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Kokošja juha s požirakima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke