Meni Search

Superwoman

Ramsteak u seksi umaku

Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Mini shepherd's pie
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Brudet
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Punjena teleća prsa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke