Meni Search

Superwoman

Ramsteak u seksi umaku

Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Bakalar s krumpirom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke