Meni Search

Superwoman

Ramsteak u seksi umaku

Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Odresci u umaku s češnjakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Brudet
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke