Meni Search

Superwoman

Ramsteak u seksi umaku

Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Slatka patka
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marinirane srdele
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke