Meni Search

Superwoman

Ramsteak u seksi umaku

Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Bouillabaisse
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada voli penne a ti mene
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brudet
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke