Meni Search

Superwoman

Ramsteak u seksi umaku

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Brudet
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke