Meni Search

Fitness freak

Raskošna ljetna tava

Vol-au-vent s gljivama
Kokošja juha s požirakima
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od bulgura s umakom
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Cartoccio od bijele ribe
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Cous-cous s povrćem
Popečci od tikvica
Brzo jelo od teletine i povrća
Juha od kelja sa sirom
Osvježavajući smoothie
Polupunjene paprike
Polpete od slanutka s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranska rapsodija
Mediteranski grill
Juha od bundeve s jabukom
Brzi detoks doručak
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s okruglicama od sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Zelena torta
Rezanci s krušnim mrvicama
Crveno ljetno varivo
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata sa skutom
Pita s crnim pivom
Brancinovo oko
Salata s neobičnim preljevom
Povrtni ražnjići
Marokanska salata s cous-cousom
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od liganja
Kineska juha s račićima i gljivama
Roštilj s umakom Romesco
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ražnjići od lososa
Salata od quinoe i povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Tagliatelle s pečenim povrćem
Brusketa s avokadom
Salata od tune i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljubavne šurlice
Kozice s rižom
Tjestenina mediterana
Oslić s maslinama
Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetna pileća salata
Riblja juha s Malte
Popečci od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina u finom mediteranskom umaku
Topla salata barba Frane
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zapečena ricotta
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Pikantne grickalice
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Caponata alla Podravka
Vege odresci s marinadom
Čarobna ljetna piletina
Grčka seljačka salata
Mediteranski špageti
Bruskete s povrćem
Punjeni filet brancina
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Beskvasne calzone
Rižoto na španjolski način
Osvježavajuća juha od krastavaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pržene šnicle s tikvicama i paprikom narezanom na trakice pa kolutići od poriluka s rajčicom bogata su kombinacija ukusnog povrća maštovitog izgleda koje će spojiti bijelo vino u savršenu večeru.

Sastojci

1 Zamrznuti krumpirovi njoki Podravka (500 g)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
400 g telećih šnicli
100 g mrkve
80 g luka
150 g svježe crvene paprike
75 g poriluka
50 ml bijelog vina
½ žličice soli
¼ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
1 Sjeckana rajčica Podravka
150 g tikvica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi, isperite i ocijedite.
  • 2 Kad je meso dobilo lijepu boju, izvadite ga sa strane, a na istu tavicu dodajte ostatak maslinova ulja, mrkvu narezanu na tanke štapiće i luk narezan na ploške.
  • 3 Lagano pržite na srednjoj vatri oko 1-2 minute pa dodajte crvenu papriku narezanu na tanke štapiće.
  • 4 Pržite još 2-3 minute pa dodajte tikvice narezane na štapiće, poriluk narezan na kolutiće i pržite još oko 2 minute.
  • 5 Podlijte s vinom, dodajte sol, papar, Vegetu, promiješajte pa umiješajte sjeckanu rajčicu.
  • 6 Pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta, a po potrebi dodajte malo vode.
  • 7 Povrću dodajte popečene teleće trakice, kuhane njoke, dobro promiješajte i poslužite. Po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Umjesto telećih šnicli možete upotrijebiti pileće filete.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 328.92 41 41
Kalcij mg 110.27 11 11
Kalij mg 1042.01 28 28
Pantotenska kiselina mg 1.64 23 23
Niacin mg 14.42 103 72
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 10218.49 255 204
Sol g 2 0 0
Bjelančevine g 25.89 - -
Vlakna g 5.01 - -
Ugljikohidrati g 40.09 - -
Masti g 23.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke