Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od lososa

Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Salata s mora
Mini lazanje
Zlatna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Urbana pola
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Dagnje na buzaru
Miješani grill
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke