Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od lososa

Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Povrtni lonac
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna rebarca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke