Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od lososa

Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Urbana pola
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata od liganja
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Miješani grill
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke