Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od lososa

Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Vratina sa sezonskim povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Lagana sarma
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina Kiev
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Grdobina s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od tikvica
Urbana pola
Dagnje na buzaru
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke