Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od lososa

Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Miješani grill
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Dagnje na buzaru
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Delikatesna junetina na češki
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke