Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Viška pogača
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Ossobuco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Irska janjetina
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Lagana sarma
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Lazanje s lignjama
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina na kijevski način
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s manistrom u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke