Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina s povrćem
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Viška pogača
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Ossobuco
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Lazanje s lignjama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna pureća rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke