Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Mini shepherd's pie
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Viška pogača
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Turske pizze
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Ossobuco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke