Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Viška pogača
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Povrtni lonac
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Špageti s ribom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Turske pizze
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Zlatna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke