Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Lignje s manistrom u škartocu
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Hlebinska i pretepena juha
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna rebarca
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Piletina laganini
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Salata s mora
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke