Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Turske pizze
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Viška pogača
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Ossobuco
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke