Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Marinirana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Turske pizze
Mini lazanje
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Ossobuco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Riba u bijelom umaku
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Viška pogača
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke