Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s ribom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Mini lazanje
Ossobuco
Rolice od blitve
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke