Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Meso s repom
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pečenka
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Viška pogača
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sendvič s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke