Meni Search

Fitness freak

Ražnjići od lososa

Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina mediterana
Salata sa skutom
Vol-au-vent s gljivama
Brzo jelo od teletine i povrća
Salata s okruglicama od sira
Rižoto s tunom
Juha od bundeve s jabukom
Kokošja juha s požirakima
Ljubavne šurlice
Pita s crnim pivom
Brzi detoks doručak
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Crveno ljetno varivo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Osvježavajući smoothie
Lignje s povrćem i smokvama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riblja juha s Malte
Čudotvorni čaj za detoks
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Punjeni filet brancina
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Ljetna pileća salata
Mirisni prilog iz pećnice
Grill povrće na salatu
Finska - Juha s lososom
Polupunjene paprike
Špageti s acetom balsamicom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cartoccio od bijele ribe
Meksička party salata
Topla salata barba Frane
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Mediteranski špageti
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski grill
Cous-cous s povrćem
Oslić s maslinama
Beskvasne calzone
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Osvježavajuća juha od krastavaca
Teriyaki piletina
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od kelja sa sirom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ljetni ražnjići
Mediteranska rapsodija
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Nadjevene lignje
Salata s neobičnim preljevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Popečci od bulgura s umakom
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Salata od liganja
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kozice s rižom
Bruskete od cvjetače
Zapečena ricotta
Čarobna ljetna piletina
Prilog od prokulica
Bruskete s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Rižoto na španjolski način
Brusketa s avokadom
Zelena torta
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Marokanska salata s cous-cousom
Grčka seljačka salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dip od južnog voća
Račići na posteljici od povrća
Pikantne grickalice
Palamida s čilijem i mangom
Kineska juha s račićima i gljivama
Fina pikantna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke