Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vege odresci s marinadom
Rižoto s tunom
Pohana skuta
Prilog od prokulica
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Piletina s pistacijama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Roštilj s umakom Romesco
Ljubavne šurlice
Papreni tart s marelicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje punjene crvenim radićem
Ramsteak u seksi umaku
Pohane paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od cvjetače i camemberta
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Mesne okruglice
Čarobni štapići
Bugarska pita od krumpira
Rižoto na španjolski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Caponata alla Podravka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečena ricotta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Velika Britanija - Pastirska pita
Prežgana juha
Sočna rebarca
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Žuti medaljoni
Grčka seljačka salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Savici sa špinatom i satricom od sira
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Raskošna ljetna tava
Bruskete od cvjetače
Rolice od soma
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Rižoto tortice
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Vegetina enchilada
Rolice od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Brusketa s avokadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Čudotvorni čaj za detoks
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rosti
Mesne okruglice u umaku
Zimski punč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje i tikvice na štapiću
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Oslić s maslinama
Senf s paprikama
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir u košuljici
Crveno ljetno varivo
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Juha od rikule i račića
Kaštelanski makaruni
Španjolski migas s bundevom
Male teleće pitice
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Rezanci s krušnim mrvicama
Empanade s pestom
Salata od tune i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke