Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Žuti medaljoni
Senf s paprikama
Goveđa rebarca sa zeljem
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od blitve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pirjani kunić
Zimski punč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Voćna juha od višanja
Male teleće pitice
Španjolski migas s bundevom
Roštilj s umakom Romesco
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Empanade s pestom
Polpete od slanutka s kurkumom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od bundeve s jabukom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Salata u košaricama od parmezana
Pohana skuta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Lignje i tikvice na štapiću
Pečena piletina s limunom
Sočna Wellington pečenka
Sočna aromatična torta
Papreni tart s marelicama
Salata od quinoe i povrća
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od tune i povrća
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
Govedina s lukom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Raskošna ljetna tava
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Juha od cvjetače i camemberta
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polupunjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prilog od prokulica
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Velika Britanija - Pastirska pita
Rosti
Mini lazanje
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje punjene crvenim radićem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Bruskete od cvjetače
Vegetina enchilada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice u umaku
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljubavne šurlice
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Pileća prsa iz pećnice
Kozice s rižom
Salata s neobičnim preljevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke