Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje punjene crvenim radićem
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći gulaš
Sočna Wellington pečenka
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Žuti medaljoni
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Špageti na kineski način
Vege odresci s marinadom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Goveđa rebarca sa zeljem
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od rikule i račića
Grill povrće na salatu
Oslić s maslinama
Janjetina na padelu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zimski punč
Sočna rebarca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Vegetina enchilada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Raskošna ljetna tava
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Zapečena ricotta
Kozice s rižom
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Ljubavne šurlice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s pistacijama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata od tune i povrća
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rosti
Papreni tart s marelicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Lignje i tikvice na štapiću
Bruskete od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Grčka seljačka salata
Salata u košaricama od parmezana
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od bundeve s jabukom
Prilog od prokulica
Salata od pečene rotkvice sa medom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kaštelanski makaruni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Brusketa s avokadom
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Senf s paprikama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uskršnja šunka na zabavan način
Zabavni kineski ravioli
Čarobni štapići
Sočna aromatična torta
Juha od cvjetače i camemberta
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od blitve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od soma
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Empanade s pestom
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke