Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

Piletina s mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Rižini ravioli s mozzarellom
Palačinke s nadjevom od riže
Polupunjene paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od tune i povrća
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od rikule i račića
Zanimljiva salata s kikirikijem
Papreni tart s marelicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Empanade s pestom
Raskošna ljetna tava
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s neobičnim preljevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od bulgura s umakom
Sočna rebarca
Vegetina enchilada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Govedina s lukom
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Zimski punč
Povrtni ražnjići
Pohana skuta
Vege odresci s marinadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna Wellington pečenka
Salata od quinoe i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Mediteranski špageti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kozice s rižom
Senf s paprikama
Piletina s pistacijama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohane paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Ljubavne šurlice
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Čarobni štapići
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Grčka seljačka salata
Roštilj s umakom Romesco
Čudotvorni čaj za detoks
Prežgana juha
Žuti medaljoni
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći gulaš
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Juha od cvjetače i camemberta
Caponata alla Podravka
Juha od bundeve s jabukom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Polpete od slanutka s kurkumom
Prilog od prokulica
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Špageti na kineski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bruskete od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke