Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Zapečena ricotta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Belgija - Salade Liégeoise
Papreni tart s marelicama
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna Wellington pečenka
Pohana skuta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Prežgana juha
Rižoto na španjolski način
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Cous-cous s povrćem
Žuti medaljoni
Polupunjene paprike
Rosti
Piletina s pistacijama
Salata od tune i povrća
Zimski punč
Salata s neobičnim preljevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice u umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Senf s paprikama
Čarobni štapići
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Lignje punjene crvenim radićem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata u košaricama od parmezana
Pileća prsa iz pećnice
Rolice od soma
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Male teleće pitice
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Krumpir u košuljici
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tunom
Pohane paprike
Juha od bundeve s jabukom
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Popečci od bulgura s umakom
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Sočna aromatična torta
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Lignje i tikvice na štapiću
Crveno ljetno varivo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kozice s rižom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od cvjetače i camemberta
Mirisni prilog iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s mora
Salata od quinoe i povrća
Govedina s lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Caponata alla Podravka
Vegetina enchilada
Bugarska pita od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bruskete od cvjetače
Oslić s maslinama
Španjolski migas s bundevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke