Meni Search

Na izmaku snaga

Ražnjići od lososa

Salata s mora
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kotleti u pivskom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s kozjim sirom
Prežgana juha
Tjestenina u finom umaku
Dalmatinske polpete
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina mediterana
Salata od liganja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani zamotuljci
Palamida s čilijem i mangom
Sočna pureća rolada
Pileći štapići u ketchupu
Pureći hamburger
Empanade s pestom
Grill pirjana piletina s roštilja
Papreni tart s marelicama
Špinatova juha s feta sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Crveno ljetno varivo
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Salata od tune i krastavaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Mesna rolada u tijestu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Pašticada
Voćna juha od višanja
Krem juha sa sjemenkama
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Čarobni štapići
Vratina s roštilja
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s pistacijama
Sočna aromatična torta
Slatki lungić
Omlet s paprikom i kukuruzom
Srneći file na salatu
Pohane paprike
Krumpir u košuljici
Grill vratina u sendviču
Svinjska jetrica u umaku
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Grdobina u pikantnoj šalši
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Hrskava pileća krilca
Fiš paprikaš
Salata sa skutom
Švicarska juha sa sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hladna juha od avokada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lazanje u tavi
Vegetina enchilada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Pileća krilca s Coca-Colom
Energetske kuglice s kurkumom
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke