Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Grill povrće na salatu
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Pašticada s njokima
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Dagnje na buzaru
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Meso s repom
Mini lazanje
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke