Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Dagnje na buzaru
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Piletina laganini
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke