Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Grdobina s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Miješani grill
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Mini lazanje
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke