Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Viška pogača
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s ribom
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke