Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Odresci od morskog psa
Manastirski đuveč
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Povrtni lonac
Viška pogača
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke