Meni Search

Superwoman

Rebarca s graškom

Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gulaš od oslića i povrća
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Brudet
Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Lignji po gosposki
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska rebarca premazana medom uz probrane začine biti će pravi obrok u kojem ćete uživati.

Sastojci

800 g svinjskih rebaraca
½ žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
½ žličice suhog mažurana
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica ulja
1 žlica Vegete
Za prilog:
100 g ljubičastog luka
30 g maslaca
1 crvena paprika (150 g)
450 g Zamrznutog graška Podravka
2 žličice Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjska rebarca narežite na veće komade, pospite s Vegetom, mažuranom, crvenom ljutom paprikom i premažite medom.
  • 2 Zamotajte u namašćenu aluminijsku foliju i ostavite kratko da odstoji u hladnjaku.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C sat i pol do dva tako zamotane u foliji, zatim foliju otvorite i zapecite. Po želji ih možete ponovo premazati s malo meda i zapeći.
  • 4 Ljubičasti luk nasjeckajte, popecite na maslacu, dodajte na kockice (veličine graška) narezanu crvenu papriku i još kratko popecite.
  • 5 Dodajte kuhani grašak, pospite s Vegetom Mediteran, promiješajte i lagano zgnječite sve zajedno.

Savjet

Dužina pečenja ovisi o debljini rebarca. Naravno, bolja su ako su tanja i mesnatija.

Posluživanje

Gotova rebarca poslužite na grašku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 534.35 67 67
Kalcij mg 91.36 9 9
Kalij mg 1043.91 28 28
Pantotenska kiselina mg 1.94 28 28
Niacin mg 22.34 160 112
Vitamin D μg 28.2 14 14
Vitamin A μg 3202.42 80 64
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 51.03 - -
Vlakna g 7.61 - -
Ugljikohidrati g 30.92 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 7.1 - -
- zasićene masne kiseline g 7.74 - -
Masti g 20.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke