Meni Search

Superwoman

Rebarca s graškom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Bouillabaisse
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Lignji po gosposki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Riblji ražnjići
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska rebarca premazana medom uz probrane začine biti će pravi obrok u kojem ćete uživati.

Sastojci

800 g svinjskih rebaraca
½ žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
½ žličice suhog mažurana
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica ulja
1 žlica Vegete
Za prilog:
100 g ljubičastog luka
30 g maslaca
1 crvena paprika (150 g)
450 g Zamrznutog graška Podravka
2 žličice Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjska rebarca narežite na veće komade, pospite s Vegetom, mažuranom, crvenom ljutom paprikom i premažite medom.
  • 2 Zamotajte u namašćenu aluminijsku foliju i ostavite kratko da odstoji u hladnjaku.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C sat i pol do dva tako zamotane u foliji, zatim foliju otvorite i zapecite. Po želji ih možete ponovo premazati s malo meda i zapeći.
  • 4 Ljubičasti luk nasjeckajte, popecite na maslacu, dodajte na kockice (veličine graška) narezanu crvenu papriku i još kratko popecite.
  • 5 Dodajte kuhani grašak, pospite s Vegetom Mediteran, promiješajte i lagano zgnječite sve zajedno.

Savjet

Dužina pečenja ovisi o debljini rebarca. Naravno, bolja su ako su tanja i mesnatija.

Posluživanje

Gotova rebarca poslužite na grašku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 534.35 67 67
Kalcij mg 91.36 9 9
Kalij mg 1043.91 28 28
Pantotenska kiselina mg 1.94 28 28
Niacin mg 22.34 160 112
Vitamin D μg 28.2 14 14
Vitamin A μg 3202.42 80 64
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 51.03 - -
Vlakna g 7.61 - -
Ugljikohidrati g 30.92 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 7.1 - -
- zasićene masne kiseline g 7.74 - -
Masti g 20.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke