Meni Search

Superwoman

Rebarca s graškom

Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Pileći gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Punjena teleća prsa
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Lignji po gosposki
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska rebarca premazana medom uz probrane začine biti će pravi obrok u kojem ćete uživati.

Sastojci

800 g svinjskih rebaraca
½ žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
½ žličice suhog mažurana
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica ulja
1 žlica Vegete
Za prilog:
100 g ljubičastog luka
30 g maslaca
1 crvena paprika (150 g)
450 g Zamrznutog graška Podravka
2 žličice Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjska rebarca narežite na veće komade, pospite s Vegetom, mažuranom, crvenom ljutom paprikom i premažite medom.
  • 2 Zamotajte u namašćenu aluminijsku foliju i ostavite kratko da odstoji u hladnjaku.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C sat i pol do dva tako zamotane u foliji, zatim foliju otvorite i zapecite. Po želji ih možete ponovo premazati s malo meda i zapeći.
  • 4 Ljubičasti luk nasjeckajte, popecite na maslacu, dodajte na kockice (veličine graška) narezanu crvenu papriku i još kratko popecite.
  • 5 Dodajte kuhani grašak, pospite s Vegetom Mediteran, promiješajte i lagano zgnječite sve zajedno.

Savjet

Dužina pečenja ovisi o debljini rebarca. Naravno, bolja su ako su tanja i mesnatija.

Posluživanje

Gotova rebarca poslužite na grašku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 534.35 67 67
Kalcij mg 91.36 9 9
Kalij mg 1043.91 28 28
Pantotenska kiselina mg 1.94 28 28
Niacin mg 22.34 160 112
Vitamin D μg 28.2 14 14
Vitamin A μg 3202.42 80 64
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 51.03 - -
Vlakna g 7.61 - -
Ugljikohidrati g 30.92 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 7.1 - -
- zasićene masne kiseline g 7.74 - -
Masti g 20.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke