Meni Search

Superwoman

Rebarca s graškom

Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignji po gosposki
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bakalar s krumpirom
Punjena teleća prsa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Male teleće pitice
Lazanje u tavi
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska rebarca premazana medom uz probrane začine biti će pravi obrok u kojem ćete uživati.

Sastojci

800 g svinjskih rebaraca
½ žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
½ žličice suhog mažurana
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica ulja
1 žlica Vegete
Za prilog:
100 g ljubičastog luka
30 g maslaca
1 crvena paprika (150 g)
450 g Zamrznutog graška Podravka
2 žličice Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjska rebarca narežite na veće komade, pospite s Vegetom, mažuranom, crvenom ljutom paprikom i premažite medom.
  • 2 Zamotajte u namašćenu aluminijsku foliju i ostavite kratko da odstoji u hladnjaku.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C sat i pol do dva tako zamotane u foliji, zatim foliju otvorite i zapecite. Po želji ih možete ponovo premazati s malo meda i zapeći.
  • 4 Ljubičasti luk nasjeckajte, popecite na maslacu, dodajte na kockice (veličine graška) narezanu crvenu papriku i još kratko popecite.
  • 5 Dodajte kuhani grašak, pospite s Vegetom Mediteran, promiješajte i lagano zgnječite sve zajedno.

Savjet

Dužina pečenja ovisi o debljini rebarca. Naravno, bolja su ako su tanja i mesnatija.

Posluživanje

Gotova rebarca poslužite na grašku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 534.35 67 67
Kalcij mg 91.36 9 9
Kalij mg 1043.91 28 28
Pantotenska kiselina mg 1.94 28 28
Niacin mg 22.34 160 112
Vitamin D μg 28.2 14 14
Vitamin A μg 3202.42 80 64
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 51.03 - -
Vlakna g 7.61 - -
Ugljikohidrati g 30.92 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 7.1 - -
- zasićene masne kiseline g 7.74 - -
Masti g 20.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke