Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Neobične punjene paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vratina s roštilja
Hrenovke u panceti
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice u umaku
Slasni BBQ burgeri
Fino začinjena piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Medeni teleći kotleti
Mesna rolada u tijestu
Miješani grill
Harrisa janjetina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci u paketiću
Španjolski migas s bundevom
Ramstek s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Polpete od oslića
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s povrćem
Ciganski odrezak
Svinjski gulaš
Fino varivo v loncu
Slatko twist pile
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna Wellington pečenka
Tortilje pikant
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski medaljoni s kestenima
Špageti s tikvicama
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureća rolada s mlincima
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Biftek rolice
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Tuna burger
Piletina u pivu
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Punjeni kelj s plodovima mora
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Varivo od kelja i teletine
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Punjena pečenka u vinu
Velika Britanija - Pastirska pita
Patka s mlincima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slatki lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Meso u woku na indonezijski način
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s bižima
Gorički povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pikantni gulaš
Sočna rebarca
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Macho hamburger
Pileća prsa s crnim tartufom
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina na padelu
Govedina s lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke