Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Pileća krilca s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Odresci u paketiću
Piletina u pivu
Kotlovina
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Špageti s tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Španjolski migas s bundevom
Biftek rolice
Kuhano meso s umakom od hrena
Puretina s jabukom iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Patka s mlincima
Gorički povrtni lonac
Ciganski odrezak
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
Slasni BBQ burgeri
Harrisa janjetina s limunom
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pureći hamburger
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Sočna Wellington pečenka
Medeni teleći kotleti
Quiche od bundeve, sira i luka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s povrćem
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pizza sirni jastučići
Fino varivo v loncu
Janjetina s medom od kadulje
Macho hamburger
Pikantni gulaš
Punjeni kelj s plodovima mora
Vegetarijanski čips
Polpete od oslića
Sarma sa suhim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Govedina s lukom
Mesne okruglice u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatko twist pile
Janjetina s bižima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesna rolada u tijestu
Pileća prsa s crnim tartufom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Sočna rebarca
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski medaljoni s kestenima
Krumpiri u kaputiću od pancete
Varivo od kelja i teletine
Svinjski gulaš
Tortilje pikant
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Teletina s pirjanim povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Hrenovke u panceti
Fino začinjena piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena pečenka u vinu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Povrtni lonac
Lazanje u tavi
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci s umakom od kupina
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u egzotičnom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke