Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kotlovina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Biftek rolice
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s bižima
Slatki lungić
Pureća rolada s mlincima
Fino začinjena piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Harrisa janjetina s limunom
Punjeni kelj s plodovima mora
Fino varivo v loncu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Velika Britanija - Pastirska pita
Puretina s jabukom iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina s roštilja
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanski čips
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Špageti s tikvicama
Svinjski medaljoni s kestenima
Španjolski migas s bundevom
Odresci u paketiću
Sarma sa suhim mesom
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Neobične punjene paprike
Punjena pečenka u vinu
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Pikantni gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Macho hamburger
Patka s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Svinjski kotleti s povrćem
Tortilje pikant
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Skandinavske rolice s cimetom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski gulaš
Varivo od kelja i teletine
Pileća krilca s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesna rolada u tijestu
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina u pivu
Teletina s pirjanim povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u egzotičnom umaku
Medeni teleći kotleti
Hrenovke u panceti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gorički povrtni lonac
Pureći hamburger
Ciganski odrezak
Pileća prsa s crnim tartufom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pašticada s njokima
Polpete od oslića
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatko twist pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke