Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća prsa punjena čvarcima
Kotlovina
Pileća prsa iz pećnice
Krumpiri u kaputiću od pancete
Biftek rolice
Fish&Chips u tortilji
Punjeni kelj s plodovima mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanski čips
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s tikvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gorički povrtni lonac
Piletina s nadjevom od ajvara
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesna rolada u tijestu
Fino varivo v loncu
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
Slatko twist pile
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Pureći hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Quiche od bundeve, sira i luka
Miješani grill
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina s medom od kadulje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Varivo od kelja i teletine
Piletina u egzotičnom umaku
Fino začinjena piletina
Piletina u pivu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mediteranski kruščić s lovorom
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Španjolski migas s bundevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Odresci u paketiću
Neobične punjene paprike
Harrisa janjetina s limunom
Ciganski odrezak
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Svinjski medaljoni s kestenima
Meso u woku na indonezijski način
Sočna rebarca
Slasni BBQ burgeri
Polpete od oslića
Odresci s umakom od kupina
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Pileća prsa s crnim tartufom
Punjena pečenka u vinu
Puretina s jabukom iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Patka s mlincima
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s povrćem
Govedina s lukom
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje pikant
Hrenovke u panceti
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna Wellington pečenka
Janjetina s bižima
Teletina s pirjanim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke