Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Povrtni lonac
Tuna burger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u egzotičnom umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pileća prsa punjena čvarcima
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Vegetarijanski čips
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s bižima
Kotlovina
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u paketiću
Medeni teleći kotleti
Polpete od oslića
Svinjski medaljoni s kestenima
Pileća prsa s crnim tartufom
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureći hamburger
Punjeni kelj s plodovima mora
Tortilje pikant
Ramstek s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Slatki lungić
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fino začinjena piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s pirjanim povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Mesne okruglice u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Biftek rolice
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantni gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Miješani grill
Pašticada s njokima
Sarma sa suhim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Mesna rolada u tijestu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina s roštilja
Španjolski migas s bundevom
Varivo od kelja i teletine
Ciganski odrezak
Sočna Wellington pečenka
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Patka s mlincima
Macho hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Gorički povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill pikantno pečenje

Vegeta Grill pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke