Meni Search

Macho

Rebarca s grilla

Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Teletina s pirjanim povrćem
Odrezak s umakom chimichurri
Kotlet s varivom od leće
Lungić u sendviču
Medeni teleći kotleti
Irska janjetina
Pileća krilca s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kotleti u pivskom umaku
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Punjene tikve
Ramsteak u seksi umaku
Hrenovke u panceti
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Biftek rolice
Piletina u pivu
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Delikatesna junetina na češki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od gljiva
Salata od tune i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada
Slatki lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Ribarska popara
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći štapići u ketchupu
Dip od južnog voća
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Mesne okruglice na ražnjiću
Macho hamburger
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Slasni BBQ burgeri
Mini lazanje
Govedina s lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Dagnje na buzaru
Svinjski file s povrćem
Kotlovina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
File steak na povrću
Pita s crnim pivom
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Špageti s acetom balsamicom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke