Meni Search

Macho

Rebarca s grilla

Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Kotlovina
Pileća krilca s Coca-Colom
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Slatki lungić
Slasni BBQ burgeri
Lungić s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Kroketi od piletine
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Dagnje na buzaru
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Govedina s lukom
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrenovke u panceti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Odrezak s umakom chimichurri
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Medeni teleći kotleti
Pileći štapići u ketchupu
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marinirano svinjsko pečenje
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Juha od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci u umaku s češnjakom
Kotlet s varivom od leće
Bakalar s krumpirom
Ribarska popara
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s crnim pivom
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
File steak na povrću
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Punjene tikve
Zabavni kineski ravioli
Macho hamburger
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća krilca s roštilja
Nadjevene lignje
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke