Meni Search

Macho

Rebarca s grilla

Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Teletina s pirjanim povrćem
Ribarska popara
Medeni teleći kotleti
Kroketi od piletine
Špageti s acetom balsamicom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Biftek rolice
Irska janjetina
Obojeni hamburger
Lungić u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Odrezak s umakom chimichurri
Zabavni kineski ravioli
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Pita s crnim pivom
Odresci u umaku s češnjakom
Punjene tikve
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Kotlovina
Pileći štapići u ketchupu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrenovke u panceti
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s lukom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirano svinjsko pečenje
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Pašticada
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Kobasica u pivu i pecivu
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramstek s povrćem
Dagnje na buzaru
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Pirjani kunić
File steak na povrću
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Kotlet s varivom od leće
Pohani zamotuljci
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Čarobna ljetna piletina
Salata od tune i povrća
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bakalar s krumpirom
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Slatki lungić
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Kotleti u pivskom umaku
Pileća krilca s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke