Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Svinjski medaljoni s kestenima
Pizza sirni jastučići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Punjeni kelj s plodovima mora
Vratina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Gorički povrtni lonac
Španjolski migas s bundevom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vegetarijanski čips
Pikantni gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Slatko twist pile
Mladi krumpir s ajvarom
Kotlovina
Svinjski kotleti s povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje pikant
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meso u woku na indonezijski način
Sočna rebarca
Biftek rolice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Medeni teleći kotleti
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ciganski odrezak
Pileća prsa s crnim tartufom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Janjetina s bižima
Sarma sa suhim mesom
Pašticada s njokima
Pileća prsa punjena čvarcima
Polpete od oslića
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Govedina s lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Pureći hamburger
Fino varivo v loncu
Neobične punjene paprike
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Hrenovke u panceti
Miješani grill
Punjena pečenka u vinu
Mesne okruglice u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Fish&Chips u tortilji
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od kelja i teletine
Harrisa janjetina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u egzotičnom umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Odresci u paketiću
Krumpiri u kaputiću od pancete
Umak od limete (Molho de limao)
Macho hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća krilca s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Slatki lungić
Patka s mlincima
Quiche od bundeve, sira i luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke