Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Skandinavske rolice s cimetom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni BBQ burgeri
Odresci u paketiću
Janjetina na padelu
Punjena pečenka u vinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sarma sa suhim mesom
Špageti s tikvicama
Patka s mlincima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gorički povrtni lonac
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje u tavi
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramsteak u seksi umaku
Ciganski odrezak
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Fino varivo v loncu
Govedina s lukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Biftek rolice
Mesna rolada u tijestu
Svinjski medaljoni s kestenima
Španjolski migas s bundevom
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanski čips
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Hrenovke u panceti
Mediteranski kruščić s lovorom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureća rolada s mlincima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski gulaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Polpete od oslića
Pileća prsa iz pećnice
Tortilje pikant
Odresci u umaku s češnjakom
Kotlovina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa s crnim tartufom
Janjetina s bižima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od kelja i teletine
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slatko twist pile
Sočna Wellington pečenka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Punjeni kelj s plodovima mora
Miješani grill
Tuna burger
Piletina u pivu
Pileća krilca s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Macho hamburger
Harrisa janjetina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureći hamburger
Pikantni gulaš
Neobične punjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Povrtni lonac
Vratina s roštilja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Medeni teleći kotleti
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u egzotičnom umaku
Meso u woku na indonezijski način
Puretina s jabukom iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke