Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Polpete od oslića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Miješani grill
Sarma sa suhim mesom
Janjetina s bižima
Tuna burger
Kuhano meso s umakom od hrena
Quiche od bundeve, sira i luka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Macho hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Španjolski migas s bundevom
Lazanje u tavi
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski gulaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci s umakom od kupina
Sočna rebarca
Harrisa janjetina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća prsa s crnim tartufom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Ciganski odrezak
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Varivo od kelja i teletine
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Biftek rolice
Pileća krilca s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice u umaku
Piletina u pivu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Obojeni hamburger
Kotlovina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Patka s mlincima
Govedina s lukom
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesna rolada u tijestu
Krumpiri u kaputiću od pancete
Punjeni kelj s plodovima mora
Špageti s tikvicama
Fino varivo v loncu
Odresci u paketiću
Janjetina na padelu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Punjena pečenka u vinu
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Medeni teleći kotleti
Svinjski kotleti s povrćem
Gorički povrtni lonac
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski medaljoni s kestenima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Slatki lungić
Meso u woku na indonezijski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tortilje pikant
Fino začinjena piletina
Slatko twist pile
Pikantni gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Neobične punjene paprike
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramsteak u seksi umaku
Slasni BBQ burgeri
Vratina s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke