Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Pikantni gulaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sarma sa suhim mesom
Pureća rolada s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Medeni teleći kotleti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gorički povrtni lonac
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Povrtni lonac
Patka s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna Wellington pečenka
Neobične punjene paprike
Harrisa janjetina s limunom
Špageti s tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Vratina s roštilja
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Macho hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Janjetina s medom od kadulje
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski kotleti s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Biftek rolice
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s bižima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teletina s pirjanim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća prsa s crnim tartufom
Piletina u pivu
Piletina u egzotičnom umaku
Fino varivo v loncu
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Polpete od oslića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci u paketiću
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Hrenovke u panceti
Teleći savici u umaku od grejpa
Puretina s jabukom iz pećnice
Pureći hamburger
Pileća krilca s roštilja
Varivo od kelja i teletine
Pizza sirni jastučići
Miješani grill
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kotlovina
Tortilje pikant
Slatko twist pile
Fino začinjena piletina
Svinjski medaljoni s kestenima
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Quiche od bundeve, sira i luka
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Punjena pečenka u vinu
Slatki lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Ciganski odrezak
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke