Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Bruskete od cvjetače
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada s njokima
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Kokošja juha s požirakima
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Koprivnički odojak
Slatka patka
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Macho hamburger
Proljetna janjetina
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke