Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Kaštelanski makaruni
Tuna burger
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Macho hamburger
Dip od južnog voća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Goveđa rebarca sa zeljem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke