Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek i salata s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Skandinavske rolice s cimetom
Kroketi od piletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Koprivnički odojak
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Vratina sa sezonskim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina u finom umaku
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Dip od južnog voća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Macho hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke