Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Macho hamburger
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa sezonskim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina u finom umaku
Ramstek i salata s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Koprivnički odojak
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Tuna burger
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Kokošja juha s požirakima
Bruskete od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatka patka
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke