Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Koprivnički odojak
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Kokošja juha s požirakima
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Lazanje u tavi
Tuna burger
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke