Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Kokošja juha s požirakima
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Ramstek i salata s roštilja
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Koprivnički odojak
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke