Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Koprivnički odojak
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjevene lignje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Macho hamburger
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina u finom umaku
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Brusketa s avokadom
Ramstek i salata s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke