Meni Search

Superwoman

Rebarca s grilla

Rižoto s dagnjama
Energetske kuglice s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke