Meni Search

Superwoman

Rebarca s grilla

BBQ cheeseburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bouillabaisse
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignji po gosposki
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke