Meni Search

Superwoman

Rebarca s grilla

Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dip od južnog voća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke