Meni Search

Superwoman

Rebarca s grilla

Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brudet
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Male teleće pitice
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke