Meni Search

Superwoman

Rebarca s grilla

Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Tuna burger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riblji ražnjići
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke