Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mesna rolada u tijestu
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna rebarca
Medeni teleći kotleti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna Wellington pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ribarska popara
Hrenovke u panceti
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Quiche od bundeve, sira i luka
Varivo od kelja i teletine
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina s roštilja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Sarma sa suhim mesom
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Tortilje pikant
Umak od limete (Molho de limao)
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fino varivo v loncu
Kotlovina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatko twist pile
Pureći hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Govedina s lukom
Piletina u pivu
Špageti s tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Harrisa janjetina s limunom
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Vegetarijanski čips
Velika Britanija - Pastirska pita
Ciganski odrezak
Puretina s jabukom iz pećnice
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Punjena pečenka u vinu
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Pileća krilca s roštilja
Macho hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Patka s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Neobične punjene paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slasni BBQ burgeri
Slatki lungić
Meso u woku na indonezijski način
Odresci u paketiću
Pašticada s njokima
Mesne okruglice u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke