Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Quiche od bundeve, sira i luka
Sarma sa suhim mesom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanski čips
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Janjetina s medom od kadulje
Juha od gljiva
Mesne okruglice u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantni gulaš
Kotlovina
Govedina s lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki lungić
Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vratina s roštilja
Tortilje pikant
Lazanje u tavi
Fino začinjena piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Neobične punjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u paketiću
Ribarska popara
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Medeni teleći kotleti
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Meso u woku na indonezijski način
Hrenovke u panceti
Slatko twist pile
Tuna burger
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Biftek rolice
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od kelja i teletine
Ramstek s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa iz pećnice
Pureći hamburger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna Wellington pečenka
Puretina s jabukom iz pećnice
Patka s mlincima
Ciganski odrezak
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Harrisa janjetina s limunom
Povrtni lonac
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Pileća krilca s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke