Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Pureća rolada s mlincima
Varivo od kelja i teletine
Slatko twist pile
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Juha od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Vratina s roštilja
Sočna rebarca
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tortilje pikant
Lazanje u tavi
Kuhana govedina s umakom od hrena
Govedina s lukom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Harrisa janjetina s limunom
Medeni teleći kotleti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ciganski odrezak
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Povrtni lonac
Fino začinjena piletina
Pizza sirni jastučići
Puretina s jabukom iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantni gulaš
Patka s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski gulaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino varivo v loncu
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Špageti s tikvicama
Neobične punjene paprike
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Biftek rolice
Slatki lungić
Kotlovina
Punjena pečenka u vinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sarma sa suhim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća krilca s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna Wellington pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni burger sa slaninom i sirom
Fish&Chips u tortilji
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Macho hamburger
Pašticada s njokima
Hrenovke u panceti
Obojeni hamburger
Tuna burger
Mesna rolada u tijestu
Piletina u pivu
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u egzotičnom umaku
Ribarska popara
Odresci u umaku s češnjakom
Pureći hamburger
Odresci u paketiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke