Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Govedina s lukom
Špageti s tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ribarska popara
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Biftek rolice
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Neobične punjene paprike
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća krilca s roštilja
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pizza sirni jastučići
Pureći hamburger
Mesne okruglice u umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Tuna burger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s pirjanim povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Harrisa janjetina s limunom
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slasni BBQ burgeri
Fino varivo v loncu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesna rolada u tijestu
Tortilje pikant
Piletina s nadjevom od ajvara
Umak od limete (Molho de limao)
Varivo od kelja i teletine
Ramsteak u seksi umaku
Meso u woku na indonezijski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lazanje u tavi
Vegetarijanski čips
Sarma sa suhim mesom
Patka s mlincima
Ciganski odrezak
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Svinjski gulaš
Puretina s jabukom iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci u paketiću
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Vratina s roštilja
Kotlovina
Slatko twist pile
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena pečenka u vinu
Sočna rebarca
Fino začinjena piletina
Piletina u pivu
Sočna Wellington pečenka
Povrtni lonac
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Slatki lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Juha od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke