Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Varivo od kelja i teletine
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Quiche od bundeve, sira i luka
Macho hamburger
Neobične punjene paprike
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u pivu
Umak od limete (Molho de limao)
Tuna burger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fino začinjena piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice u umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kotlovina
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa iz pećnice
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna rebarca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramsteak u seksi umaku
Biftek rolice
Medeni teleći kotleti
Ramstek s povrćem
Slatko twist pile
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tortilje pikant
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vegetarijanski čips
Piletina s nadjevom od ajvara
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Patka s mlincima
Ribarska popara
Obojeni hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Punjena pečenka u vinu
Govedina s lukom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Odresci u paketiću
Fish&Chips u tortilji
Puretina s jabukom iz pećnice
Pikantni gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ciganski odrezak
Slasni BBQ burgeri
Odresci u umaku s češnjakom
Sarma sa suhim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna Wellington pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Juha od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrenovke u panceti
Svinjski gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s tikvicama
Vratina s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni lonac
Pileća krilca s roštilja
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke