Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Fish&Chips u tortilji
Meso u woku na indonezijski način
Slatko twist pile
Janjetina na padelu
Špageti s tikvicama
Piletina u pivu
Pureći hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino začinjena piletina
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Ribarska popara
Vegetarijanski čips
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesna rolada u tijestu
Fino varivo v loncu
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Sočna Wellington pečenka
Piletina u egzotičnom umaku
Harrisa janjetina s limunom
Pileća krilca s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Medeni teleći kotleti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramstek s povrćem
Tortilje pikant
Punjena pečenka u vinu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Biftek rolice
Patka s mlincima
Mesne okruglice u umaku
Lazanje u tavi
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od gljiva
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrenovke u panceti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ciganski odrezak
Pureća rolada s mlincima
Vratina s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Govedina s lukom
Kotlovina
Odresci u paketiću
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sočna rebarca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Macho hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Pašticada s njokima
Neobične punjene paprike
Sarma sa suhim mesom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke