Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Patka s mlincima
Sočna Wellington pečenka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pikantni gulaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ribarska popara
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Fino varivo v loncu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Ciganski odrezak
Lazanje u tavi
Odresci u paketiću
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Harrisa janjetina s limunom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sarma sa suhim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Povrtni lonac
Glazirana patka s umakom od jabuka
Obojeni hamburger
Mesna rolada u tijestu
Puretina s jabukom iz pećnice
Neobične punjene paprike
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Medeni teleći kotleti
Meso u woku na indonezijski način
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pašticada s njokima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureći hamburger
Mesne okruglice u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Slatko twist pile
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća krilca s roštilja
Pizza sirni jastučići
Piletina u egzotičnom umaku
Špageti s tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina s roštilja
Tortilje pikant
Varivo od kelja i teletine
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanski čips
Punjena pečenka u vinu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u pivu
Biftek rolice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotlovina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke