Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Pureća rolada s mlincima
Juha od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek s povrćem
Patka s mlincima
Pileća krilca s roštilja
Quiche od bundeve, sira i luka
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Harrisa janjetina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrenovke u panceti
Biftek rolice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od kelja i teletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantni gulaš
Fino varivo v loncu
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Medeni teleći kotleti
Slatko twist pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Fino začinjena piletina
Vratina s roštilja
Slatki lungić
Tortilje pikant
Macho hamburger
Pureći hamburger
Fish&Chips u tortilji
Neobične punjene paprike
Meso u woku na indonezijski način
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Odresci u paketiću
Vegetarijanski čips
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Govedina s lukom
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Lazanje u tavi
Mesne okruglice u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sarma sa suhim mesom
Ribarska popara
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s tikvicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Ciganski odrezak
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesna rolada u tijestu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u egzotičnom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke