Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Pureća rolada s mlincima
Juha od gljiva
Macho hamburger
Povrtni lonac
Slatki lungić
Meso u woku na indonezijski način
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena pečenka u vinu
Puretina s jabukom iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Fino varivo v loncu
Ribarska popara
Neobične punjene paprike
Pileća krilca s roštilja
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sarma sa suhim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Fino začinjena piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Slatko twist pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slasni BBQ burgeri
Hrenovke u panceti
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Mesne okruglice u umaku
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Govedina s lukom
Špageti s tikvicama
Medeni teleći kotleti
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna Wellington pečenka
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina s nadjevom od ajvara
Obojeni hamburger
Pikantni gulaš
Mesna rolada u tijestu
Vegetarijanski čips
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Odresci u paketiću
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vratina s roštilja
Pureći hamburger
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Lazanje u tavi
Teletina s pirjanim povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kotlovina
Ramsteak u seksi umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje pikant
Varivo od kelja i teletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke