Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Pikantni gulaš
Punjena pečenka u vinu
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Neobične punjene paprike
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u pivu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vegetarijanski čips
Sočna Wellington pečenka
Medeni teleći kotleti
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Mesna rolada u tijestu
Odresci s umakom od kupina
Tortilje pikant
Ramsteak u seksi umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Macho hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatki lungić
Sočna rebarca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Juha od gljiva
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća krilca s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Sarma sa suhim mesom
Fino začinjena piletina
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teletina s pirjanim povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Velika Britanija - Pastirska pita
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ribarska popara
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ciganski odrezak
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Piletina u egzotičnom umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od kelja i teletine
Biftek rolice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Špageti s tikvicama
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s lukom
Pureći hamburger
Pureća rolada s mlincima
Fino varivo v loncu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrenovke u panceti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke