Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s roštilja u umaku s pivom

Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Mesne okruglice u umaku
Ciganski odrezak
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Patka s mlincima
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ribarska popara
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Juha od gljiva
Quiche od bundeve, sira i luka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rebarca s grilla
Slatki lungić
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Obojeni hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Fino varivo v loncu
Vratina s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Varivo od kelja i teletine
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
Špageti s tikvicama
Harrisa janjetina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatko twist pile
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlovina
Pureći hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u egzotičnom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Fino začinjena piletina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Sarma sa suhim mesom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pikantni gulaš
Govedina s lukom
Fish&Chips u tortilji
Hrenovke u panceti
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pileća krilca s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesna rolada u tijestu
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanski čips
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna rebarca
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Slasni BBQ burgeri
Odresci u paketiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Glazirana patka s umakom od jabuka
Neobične punjene paprike
Povrtni lonac
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Biftek rolice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje pikant
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Do zlatne boje pečena rebarca poslužite s krumpirom u ljusci i pripremljenim umakom i naprosto uživajte u domaćem okusu.

Sastojci

1,2 kg svinjskih rebarca (već narezanih)
80 g luka
1 Vegeta marinada s pivom
3 žlice ulja
20 g Pancete Podravka
1 žličica smeđeg šećera
300 ml Ožujskog piva
malo tabasca
200 ml Ketchupa blagog Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Narezana rebarca prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 3 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite na ulju do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom.
  • 4 Umak pirjajte na laganoj vatri da se ugusti (10 minuta) te dodajte kečap i tabasco.
  • 5 Rebarca ispecite na roštilju tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju.
  • 6 Pečena rebarca stavite u pripremljeni umak te ostavite stajati par minuta prije posluživanja.

Prilog:

  • 1 Oprane krumpire u ljusci stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta. Pečeni krumpir u ljusci prelijte umakom od kiselog vrhnja s vlascem i češnjakom.

Posluživanje

Uz rebarca u umaku s pivom poslužite pečene krumpire u ljusci.

Male tajne

Rebarca neka budu mlada i tanka, narezana na manje komade.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 465.26 58 58
Kalcij mg 54.78 5 5
Kalij mg 1060.37 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.63 23 23
Niacin mg 20.41 146 102
Vitamin D μg 24.4 12 12
Vitamin A μg 362.71 9 7
Sol g 1.34 0 0
Bjelančevine g 45.64 - -
Vlakna g 0.79 - -
Ugljikohidrati g 14.75 - -
Masti g 21.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke