Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s roštilja u umaku s pivom

Medeni teleći kotleti
Vegetarijanski čips
Juha od gljiva
Rebarca s grilla
Kotlovina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureći hamburger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pureća rolada s mlincima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Macho hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatko twist pile
Fino varivo v loncu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Hrenovke u panceti
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ribarska popara
Obojeni hamburger
Piletina u egzotičnom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Puretina s jabukom iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Varivo od kelja i teletine
Biftek rolice
Velika Britanija - Pastirska pita
Sarma sa suhim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Fish&Chips u tortilji
Pileća krilca s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Neobične punjene paprike
Janjetina na padelu
Fino začinjena piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Slasni BBQ burgeri
Glazirana patka s umakom od jabuka
Harrisa janjetina s limunom
Pileća prsa iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Špageti s tikvicama
Pašticada s njokima
Svinjski gulaš
Govedina s lukom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Patka s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ciganski odrezak
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Vratina s roštilja
Lazanje u tavi
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Meso u woku na indonezijski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci u paketiću
Mesne okruglice u umaku
Pikantni gulaš
Tortilje pikant
Slatki lungić
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesna rolada u tijestu
Teletina s pirjanim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Do zlatne boje pečena rebarca poslužite s krumpirom u ljusci i pripremljenim umakom i naprosto uživajte u domaćem okusu.

Sastojci

1,2 kg svinjskih rebarca (već narezanih)
80 g luka
1 Vegeta marinada s pivom
3 žlice ulja
20 g Pancete Podravka
1 žličica smeđeg šećera
300 ml Ožujskog piva
malo tabasca
200 ml Ketchupa blagog Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Narezana rebarca prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 3 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite na ulju do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom.
  • 4 Umak pirjajte na laganoj vatri da se ugusti (10 minuta) te dodajte kečap i tabasco.
  • 5 Rebarca ispecite na roštilju tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju.
  • 6 Pečena rebarca stavite u pripremljeni umak te ostavite stajati par minuta prije posluživanja.

Prilog:

  • 1 Oprane krumpire u ljusci stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta. Pečeni krumpir u ljusci prelijte umakom od kiselog vrhnja s vlascem i češnjakom.

Posluživanje

Uz rebarca u umaku s pivom poslužite pečene krumpire u ljusci.

Male tajne

Rebarca neka budu mlada i tanka, narezana na manje komade.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 465.26 58 58
Kalcij mg 54.78 5 5
Kalij mg 1060.37 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.63 23 23
Niacin mg 20.41 146 102
Vitamin D μg 24.4 12 12
Vitamin A μg 362.71 9 7
Sol g 1.34 0 0
Bjelančevine g 45.64 - -
Vlakna g 0.79 - -
Ugljikohidrati g 14.75 - -
Masti g 21.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke