Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Proljetna janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Dagnje na buzaru
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Nadjevene lignje
Pašticada s njokima
Rajčica s kukuruzom
Piletina laganini
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Miješani grill
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke