Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Mirisna pečenka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Delikatesna junetina na češki
Dagnje na buzaru
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke