Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski špageti
Meso s repom
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina laganini
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Proljetna janjetina
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke