Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Urbana pola
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Dagnje na buzaru
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čarobna ljetna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke