Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Pašticada s njokima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Pizza s tunom
Salata s mora
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rajčica s kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke