Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Dagnje na buzaru
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada s njokima
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata s mora
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Urbana pola
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke