Meni Search

Ful nabrijan

Riba u bijelom umaku

Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke