Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Odresci od morskog psa
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Viška pogača
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Turske pizze
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Ossobuco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina laganini
Piletina Kiev
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina na kijevski način
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke