Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Piletina Kiev
Salata od liganja
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci od morskog psa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Miješani grill
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Viška pogača
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke