Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Turske pizze
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina na kijevski način
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sendvič s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke