Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni lonac
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Vege odresci s marinadom
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Viška pogača
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Proljetna janjetina
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Turske pizze
Lazanje s lignjama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina na kijevski način
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke