Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Pizza s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke