Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Brancinovo oko
Salata s mora
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Turske pizze
Jabučni krumpirići s cimetom
Umak od limete (Molho de limao)
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Urbana pola
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Lagana sarma
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Svinjski file s povrćem
Špageti s ribom
Salata od liganja
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Miješani grill
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Krem juha od tikvica
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke