Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Odresci od morskog psa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s manistrom u škartocu
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Miješani grill
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Viška pogača
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke