Meni Search

Superwoman

Riblji ražnjići

Salata s mljevenim mesom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Male teleće pitice
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brudet
Punjena teleća prsa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Inspirirajte se morem i priredite maštovite štapiće pune nanizanih finih zalogaja i uživajte u srdelama, lignjama, tikvicama i rajčicama.

Sastojci

400 g srdela
400 g očišćenih liganja
200 g tikvica
150 g cherry rajčica
50 g rikule
80 g crvenog radiča
Crni mljeveni papar Podravka
malo maslinovog ulja
1 žlica Vegete Mediteran
Za umak:
1 svježi krastavac
400 g čvrstog jogurta
25 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
2 češnja češnjaka
Sol
2 žlice narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Srdele očistite, odvojite od kosti i rastvorite u "lepezu". Cherry rajčice prerežite na pola, tikvicu narežite na ploške (oko 1 cm), a tijela lignji napunite narezanim radićem.
  • 2 Na drveni ražnjić nabodite redom presavijenu lignju, zatim tikvicu, presavijeni file srdele u koji ste stavili nekoliko listića rikule i na kraju polovinu cherry rajčice. Još jednom istim redom na isti ražnjić nabodite sastojke.
  • 3 Sve začinite s Vegetom mediteran i mljevenim paprom. Maslinovim uljem lagano namočite papirnati ubrus i njime premažite rešetke roštilja. Pripremljene ražnjiće ispecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 4 Za prilog pripremite umak tako da na krupni ribež naribate svježi krastavac, dodate mu jogurt, protisnuti češnjak, vlasac, sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Savjet

Ako su krastavci "vodenasti" ili ako jednostavno volite gušći umak, krastavce nakon što ih naribate lagano posolite i dobro pritisnite rukama kako bi pustili višak vode.

Posluživanje

Dobro izmiješajte i poslužite uz pripremljene ražnjiće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 582.54 73 73
Kalcij mg 301.39 30 30
Kalij mg 1262.62 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.07 30 30
Niacin mg 13.48 96 67
Vitamin D μg 61.59 31 31
Vitamin A μg 1998.1 50 40
Sol g 0.41 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 2.87 - -
Ugljikohidrati g 18.82 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.4 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.41 - -
- zasićene masne kiseline g 3.21 - -
Masti g 15.02 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke