Meni Search

Superwoman

Riblji ražnjići

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Brownie s kajenskim paprom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brudet
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Bakalar s krumpirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Mladi krumpir s ajvarom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Gulaš od oslića i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Inspirirajte se morem i priredite maštovite štapiće pune nanizanih finih zalogaja i uživajte u srdelama, lignjama, tikvicama i rajčicama.

Sastojci

400 g srdela
400 g očišćenih liganja
200 g tikvica
150 g cherry rajčica
50 g rikule
80 g crvenog radiča
Crni mljeveni papar Podravka
malo maslinovog ulja
1 žlica Vegete Mediteran
Za umak:
1 svježi krastavac
400 g čvrstog jogurta
25 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
2 češnja češnjaka
Sol
2 žlice narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Srdele očistite, odvojite od kosti i rastvorite u "lepezu". Cherry rajčice prerežite na pola, tikvicu narežite na ploške (oko 1 cm), a tijela lignji napunite narezanim radićem.
  • 2 Na drveni ražnjić nabodite redom presavijenu lignju, zatim tikvicu, presavijeni file srdele u koji ste stavili nekoliko listića rikule i na kraju polovinu cherry rajčice. Još jednom istim redom na isti ražnjić nabodite sastojke.
  • 3 Sve začinite s Vegetom mediteran i mljevenim paprom. Maslinovim uljem lagano namočite papirnati ubrus i njime premažite rešetke roštilja. Pripremljene ražnjiće ispecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 4 Za prilog pripremite umak tako da na krupni ribež naribate svježi krastavac, dodate mu jogurt, protisnuti češnjak, vlasac, sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Savjet

Ako su krastavci "vodenasti" ili ako jednostavno volite gušći umak, krastavce nakon što ih naribate lagano posolite i dobro pritisnite rukama kako bi pustili višak vode.

Posluživanje

Dobro izmiješajte i poslužite uz pripremljene ražnjiće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 582.54 73 73
Kalcij mg 301.39 30 30
Kalij mg 1262.62 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.07 30 30
Niacin mg 13.48 96 67
Vitamin D μg 61.59 31 31
Vitamin A μg 1998.1 50 40
Sol g 0.41 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 2.87 - -
Ugljikohidrati g 18.82 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.4 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.41 - -
- zasićene masne kiseline g 3.21 - -
Masti g 15.02 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke