Meni Search

Superwoman

Riblji ražnjići

Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Gulaš od oslića i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Inspirirajte se morem i priredite maštovite štapiće pune nanizanih finih zalogaja i uživajte u srdelama, lignjama, tikvicama i rajčicama.

Sastojci

400 g srdela
400 g očišćenih liganja
200 g tikvica
150 g cherry rajčica
50 g rikule
80 g crvenog radiča
Crni mljeveni papar Podravka
malo maslinovog ulja
1 žlica Vegete Mediteran
Za umak:
1 svježi krastavac
400 g čvrstog jogurta
25 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
2 češnja češnjaka
Sol
2 žlice narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Srdele očistite, odvojite od kosti i rastvorite u "lepezu". Cherry rajčice prerežite na pola, tikvicu narežite na ploške (oko 1 cm), a tijela lignji napunite narezanim radićem.
  • 2 Na drveni ražnjić nabodite redom presavijenu lignju, zatim tikvicu, presavijeni file srdele u koji ste stavili nekoliko listića rikule i na kraju polovinu cherry rajčice. Još jednom istim redom na isti ražnjić nabodite sastojke.
  • 3 Sve začinite s Vegetom mediteran i mljevenim paprom. Maslinovim uljem lagano namočite papirnati ubrus i njime premažite rešetke roštilja. Pripremljene ražnjiće ispecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 4 Za prilog pripremite umak tako da na krupni ribež naribate svježi krastavac, dodate mu jogurt, protisnuti češnjak, vlasac, sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Savjet

Ako su krastavci "vodenasti" ili ako jednostavno volite gušći umak, krastavce nakon što ih naribate lagano posolite i dobro pritisnite rukama kako bi pustili višak vode.

Posluživanje

Dobro izmiješajte i poslužite uz pripremljene ražnjiće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 582.54 73 73
Kalcij mg 301.39 30 30
Kalij mg 1262.62 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.07 30 30
Niacin mg 13.48 96 67
Vitamin D μg 61.59 31 31
Vitamin A μg 1998.1 50 40
Sol g 0.41 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 2.87 - -
Ugljikohidrati g 18.82 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.4 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.41 - -
- zasićene masne kiseline g 3.21 - -
Masti g 15.02 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke