Meni Search

Lagana depra

Riža s tunom

Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Rižoto na španjolski način
Kuhana govedina s umakom od hrena
Kineska juha s račićima i gljivama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Piletina s pistacijama
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Fina pikantna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Singapurski ljuti omlet
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Salata od quinoe i povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Empanade s pestom
Meksička party salata
Salata s okruglicama od sira
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjski gulaš
Polupunjene paprike
Tjestenina u finom umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u finom mediteranskom umaku
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Rižoto tortice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Juha od rikule i račića
Teletina s pirjanim povrćem
Povrtni lonac
Zapečeni poriluk
Dip od južnog voća
Govedina s lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Voćna salata s piletinom
Salata od tune i krastavaca
Juha od gljiva
Juha od kelja sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrenovke u panceti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Pečena janjetina s bademima
Španjolski migas s bundevom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata sa skutom
Rosti
Grčka seljačka salata
Zabavni kineski ravioli
Popečci od bulgura s umakom
Punjene tikve
BBQ Steak & chips
Pileća krilca s Coca-Colom
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Pita s crnim pivom
Lungić s povrćem
Zimski punč
Dječje lazanje
Prežgana juha
Ciganski odrezak
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uskršnja šunka na zabavan način
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Fino varivo v loncu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Voćna juha od višanja
Mirisni prilog iz pećnice
Hrskava pileća krilca
File steak na povrću
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Crveno ljetno varivo
Špageti s acetom balsamicom
Pileći štapići u ketchupu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sunčani užitak mediterana
Juha od bundeve s jabukom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Dalmatinska simfonija
Pečena piletina s limunom
Pohane paprike
Marinirana piletina s roštilja
Hrskave tortice od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riblja juha s Malte
Osvježavajuća juha od krastavaca
Palačinke s nadjevom od riže
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mediteranska rapsodija
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Nadjevene lignje
Biftek rolice
Blagdanski rižoto s bakalarom
Teriyaki piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Dagnje na buzaru
Pohana skuta
Slatki lungić
Senf s paprikama
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g Riže dugo zrno Zlato polje
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Vegeta Maestro lovora
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke