Meni Search

Lagana depra

Riža s tunom

Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani zamotuljci
Senf s paprikama
Rebarca s grilla
Hrenovke u panceti
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata od tune i krastavaca
Rižoto tortice
Piletina s mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Pileći štapići u ketchupu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Singapurski ljuti omlet
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Španjolski migas s bundevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohana skuta
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cous-cous s povrćem
Pečena piletina s limunom
Empanade s pestom
Juha od rikule i račića
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Palamida s čilijem i mangom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirano svinjsko pečenje
Teletina s pirjanim povrćem
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Šampinjoni u palačinki
Grčka seljačka salata
Čarobna ljetna piletina
Polupunjene paprike
Mediteranska rapsodija
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s crnim pivom
Piletina sa šafranom
Palačinke s nadjevom od riže
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slasni BBQ burgeri
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sunčani užitak mediterana
Lungić s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina u finom mediteranskom umaku
Voćna juha od višanja
File steak na povrću
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto s tunom
Dalmatinska simfonija
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pileća krilca s Coca-Colom
Fino varivo v loncu
Salata sa skutom
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s acetom balsamicom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zimski punč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Piletina Kiev
Popečci od bulgura s umakom
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kineska juha s račićima i gljivama
Povrtni lonac
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Rosti
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskave tortice od krumpira
Govedina s lukom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ciganski odrezak
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna salata s piletinom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina na tajlandski način
Riblja juha s Malte
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirana piletina s roštilja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špageti na kineski način
Salata s okruglicama od sira
Biftek rolice
Zapečeni poriluk
Caponata alla Podravka
Riba u bijelom umaku
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna aromatična torta
Dagnje na buzaru
Juha od kelja sa sirom
Pečena janjetina s bademima
Punjene tikve
Lazanje u tavi
BBQ Steak & chips
Juha od gljiva
Špinatova juha s feta sirom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Salata s neobičnim preljevom
Salata od quinoe i povrća
Švicarska juha sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g Riže dugo zrno Zlato polje
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Vegeta Maestro lovora
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke