Meni Search

Okrećem novi list

Rižini ravioli s mozzarellom

Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Zimski punč
Salata od tune i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje punjene crvenim radićem
Grill povrće na salatu
Oslić s maslinama
Kozice s rižom
Palačinke s nadjevom od riže
Bugarska pita od krumpira
Ljubavne šurlice
Rolice od blitve
Papreni tart s marelicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u košuljici
Sočna rebarca
Rižoto tortice
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Caponata alla Podravka
Roštilj s umakom Romesco
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Salata s mora
Pohana skuta
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mesne okruglice u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Senf s paprikama
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohane paprike
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rosti
Tjestenina fuži s tartufima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečena ricotta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Prežgana juha
Zlatna piletina
Crveno ljetno varivo
Cous-cous s povrćem
Raskošna ljetna tava
Rižoto na španjolski način
Žuti medaljoni
Uskršnja šunka na zabavan način
Govedina s lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna Wellington pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od bundeve s jabukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Prilog od prokulica
Pileća prsa iz pećnice
Pirjani kunić
Popečci od bulgura s umakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Empanade s pestom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od soma
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Čarobni štapići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Lignje i tikvice na štapiću
Njemačka - Jetrica s jabukama
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Čudotvorni čaj za detoks
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke