Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bakalar s krumpirom
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke