Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Ljetni lungić
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke