Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Kuglice od riže i svježeg sira
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Gulaš od oslića i povrća
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Brudet
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Bouillabaisse
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke