Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Punjena teleća prsa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brudet
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke