Meni Search

Fitness freak

Rižoto na španjolski način

Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Kineska juha s račićima i gljivama
Bruskete s povrćem
Grčka seljačka salata
Beskvasne calzone
Orada s krumpirom i mladim lukom
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Punjeni filet brancina
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Salata sa skutom
Tjestenina fuži s tartufima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zelena torta
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Brzo jelo od teletine i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Špageti s acetom balsamicom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Ljetni lungić
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata od tune i povrća
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Čudotvorni čaj za detoks
Pikantne grickalice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od bundeve s jabukom
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Popečci od bulgura s umakom
Brancinovo oko
Vol-au-vent s gljivama
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina mediterana
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Zapečena ricotta
Pita s crnim pivom
Osvježavajući smoothie
Bruskete od cvjetače
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Ljubavne šurlice
Topla salata barba Frane
Finska - Juha s lososom
Raskošna ljetna tava
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Ljetna pileća salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Grill povrće na salatu
Salata od quinoe i povrća
Cartoccio od bijele ribe
Salata od liganja
Lignje na šumskom rižotu
Caponata alla Podravka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Oslić s maslinama
Palamida s čilijem i mangom
Rižini ravioli s mozzarellom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Krem juha od tikvica
Mediteranska rapsodija
Popečci od cvjetače
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Mediteranski grill
Riblja juha s Malte
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kokošja juha s požirakima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brzi detoks doručak
Račići na posteljici od povrća
Kozice s rižom
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke