Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto na španjolski način

Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata s neobičnim preljevom
Empanade s pestom
Rižoto tortice
Grill povrće na salatu
Zlatna piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mirisni prilog iz pećnice
Male teleće pitice
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od bundeve s jabukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohana skuta
Popečci od cvjetače
Uzbudljivi kolač od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata s cous-cousom
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Sočna Wellington pečenka
Salata s mora
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Povrtni ražnjići
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s pistacijama
Pirjani kunić
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Crveno ljetno varivo
Zimski punč
Papreni tart s marelicama
Mini lazanje
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grčka seljačka salata
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Pohane paprike
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Čarobni štapići
Rosti
Špageti na kineski način
Sočna aromatična torta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od tune i povrća
Bugarska pita od krumpira
Oslić s maslinama
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Žuti medaljoni
Bruskete od cvjetače
Rolice od blitve
Raskošna ljetna tava
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Salata od quinoe i povrća
Sočna rebarca
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetina enchilada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rolice od soma
Rižoto s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Caponata alla Podravka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke