Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto na španjolski način

Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Polpete od slanutka s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Oslić s maslinama
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohana skuta
Prežgana juha
Juha od rikule i račića
Caponata alla Podravka
Popečci od bulgura s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od soma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kozice s rižom
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Polupunjene paprike
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Salata u košaricama od parmezana
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Empanade s pestom
Čarobni štapići
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetina enchilada
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zimski punč
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Pohane paprike
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Krumpir u košuljici
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto s tunom
Raskošna ljetna tava
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s mascarponeom
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Juha od bundeve s jabukom
Ražnjići od lososa
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prilog od prokulica
Sočna aromatična torta
Salata od tune i povrća
Rižoto tortice
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileća prsa iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata s neobičnim preljevom
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Lignje punjene crvenim radićem
Senf s paprikama
Zabavni kineski ravioli
Čudotvorni čaj za detoks
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke