Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto na španjolski način

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grčka seljačka salata
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Juha od bundeve s jabukom
Raskošna ljetna tava
Zlatna piletina
Salata s mora
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Rolice od soma
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Palačinke s nadjevom od riže
Poljska - Prozračna juha od kiselice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Crveno ljetno varivo
Rižoto s tunom
Papreni tart s marelicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prežgana juha
Uskršnja šunka na zabavan način
Marokanska salata s cous-cousom
Bruskete od cvjetače
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od quinoe i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Žuti medaljoni
Ljubavne šurlice
Popečci od cvjetače
Oslić s maslinama
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Rosti
Pileći gulaš
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Zimski punč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Čarobni štapići
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohane paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od cvjetače i camemberta
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Polupunjene paprike
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice u umaku
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od tune i povrća
Kineska juha s račićima i gljivama
Rezanci s krušnim mrvicama
Senf s paprikama
Polpete od slanutka s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Vegetina enchilada
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s pistacijama
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čudotvorni čaj za detoks
Pohani tofu s povrćem
Kozice s rižom
Mirisni prilog iz pećnice
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto tortice
Empanade s pestom
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Caponata alla Podravka
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke