Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto na španjolski način

Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od soma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisni prilog iz pećnice
Rosti
Voćna juha od višanja
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Raskošna ljetna tava
Brusketa s avokadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od tune i povrća
Sočna Wellington pečenka
Crveno ljetno varivo
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Caponata alla Podravka
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Rižoto tortice
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Španjolski migas s bundevom
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Polpete od slanutka s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u košuljici
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Žuti medaljoni
Zlatna piletina
Oslić s maslinama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Empanade s pestom
Sočna rebarca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kineska juha s račićima i gljivama
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grčka seljačka salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Juha od cvjetače i camemberta
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Zimski punč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od rikule i račića
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s tunom
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Polupunjene paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s neobičnim preljevom
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Govedina s lukom
Zapečena ricotta
Čarobni štapići
Sočna aromatična torta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rezanci s krušnim mrvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke