Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto na španjolski način

Vegetina enchilada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s pistacijama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohane paprike
Crveno ljetno varivo
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od bulgura s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Belgija - Salade Liégeoise
Papreni tart s marelicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna rebarca
Kozice s rižom
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s neobičnim preljevom
Voćna juha od višanja
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Zimski punč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prežgana juha
Čarobni štapići
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od blitve
Rosti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ljubavne šurlice
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mini lazanje
Pohana skuta
Raskošna ljetna tava
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Male teleće pitice
Španjolski migas s bundevom
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečena ricotta
Juha od bundeve s jabukom
Rolice od soma
Kaštelanski makaruni
Sočna Wellington pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grčka seljačka salata
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Kineska juha s račićima i gljivama
Oslić s maslinama
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Žuti medaljoni
Polupunjene paprike
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Palačinke s nadjevom od riže
Tagliatelle s pečenim povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prilog od prokulica
Fina pikantna piletina
Rižoto tortice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke