Meni Search

Superwoman

Rižoto s dagnjama

Kruh od cvjetače s kurkumom
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Lignji po gosposki
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Tuna burger
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Crne školjke u rižotu s kurkumom oduševit će ljubitelje šarmantnih jela s Mediterana i osvojiti vas okusom dagnji u rižotu.

Sastojci

200 g Riže arborio Podravka
100 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g svježih šparoga
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
2 Povrtna temeljca za jela Podravka
5 češanja češnjak
½ vezice peršina
1,5 kg svježih pedoća (dagnji)
100 ml bijelog vina
1 žličica krušnih mrvica

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.
  • 3 Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.
  • 4 U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i podlijte s bijelim vinom.
  • 5 Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.

Savjet

Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.

Posluživanje

Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 798.77 100 100
Kalcij mg 133.9 13 13
Kalij mg 1422.66 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.06 29 29
Vitamin D μg 2.58 1 1
Vitamin A μg 989.01 25 20
Sol g 46.8 2 2
Bjelančevine g 0.44 - -
Ugljikohidrati g 64.83 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.72 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.52 - -
- zasićene masne kiseline g 4.1 - -
Masti g 23.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke