Meni Search

Superwoman

Rižoto s dagnjama

Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Tuna burger
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Crne školjke u rižotu s kurkumom oduševit će ljubitelje šarmantnih jela s Mediterana i osvojiti vas okusom dagnji u rižotu.

Sastojci

200 g Riže arborio Podravka
100 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g svježih šparoga
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
2 Povrtna temeljca za jela Podravka
5 češanja češnjak
½ vezice peršina
1,5 kg svježih pedoća (dagnji)
100 ml bijelog vina
1 žličica krušnih mrvica

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.
  • 3 Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.
  • 4 U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i podlijte s bijelim vinom.
  • 5 Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.

Savjet

Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.

Posluživanje

Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 798.77 100 100
Kalcij mg 133.9 13 13
Kalij mg 1422.66 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.06 29 29
Vitamin D μg 2.58 1 1
Vitamin A μg 989.01 25 20
Sol g 46.8 2 2
Bjelančevine g 0.44 - -
Ugljikohidrati g 64.83 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.72 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.52 - -
- zasićene masne kiseline g 4.1 - -
Masti g 23.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke