Meni Search

Superwoman

Rižoto s dagnjama

Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Marinirane srdele
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena teleća prsa
Riblji ražnjići
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Brudet
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada voli penne a ti mene
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Crne školjke u rižotu s kurkumom oduševit će ljubitelje šarmantnih jela s Mediterana i osvojiti vas okusom dagnji u rižotu.

Sastojci

200 g Riže arborio Podravka
100 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g svježih šparoga
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
2 Povrtna temeljca za jela Podravka
5 češanja češnjak
½ vezice peršina
1,5 kg svježih pedoća (dagnji)
100 ml bijelog vina
1 žličica krušnih mrvica

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.
  • 3 Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.
  • 4 U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i podlijte s bijelim vinom.
  • 5 Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.

Savjet

Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.

Posluživanje

Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 798.77 100 100
Kalcij mg 133.9 13 13
Kalij mg 1422.66 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.06 29 29
Vitamin D μg 2.58 1 1
Vitamin A μg 989.01 25 20
Sol g 46.8 2 2
Bjelančevine g 0.44 - -
Ugljikohidrati g 64.83 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.72 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.52 - -
- zasićene masne kiseline g 4.1 - -
Masti g 23.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke