Meni Search

Superwoman

Rižoto s dagnjama

Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Riblji ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Brancinovo oko
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bouillabaisse
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kunić na bijelo
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Crne školjke u rižotu s kurkumom oduševit će ljubitelje šarmantnih jela s Mediterana i osvojiti vas okusom dagnji u rižotu.

Sastojci

200 g Riže arborio Podravka
100 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g svježih šparoga
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
2 Povrtna temeljca za jela Podravka
5 češanja češnjak
½ vezice peršina
1,5 kg svježih pedoća (dagnji)
100 ml bijelog vina
1 žličica krušnih mrvica

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.
  • 3 Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.
  • 4 U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i podlijte s bijelim vinom.
  • 5 Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.

Savjet

Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.

Posluživanje

Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 798.77 100 100
Kalcij mg 133.9 13 13
Kalij mg 1422.66 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.06 29 29
Vitamin D μg 2.58 1 1
Vitamin A μg 989.01 25 20
Sol g 46.8 2 2
Bjelančevine g 0.44 - -
Ugljikohidrati g 64.83 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.72 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.52 - -
- zasićene masne kiseline g 4.1 - -
Masti g 23.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke