Meni Search

Superman

Rižoto s tri vrste gljiva

Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Koprivnički odojak
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina u finom umaku
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Vratina sa sezonskim povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke