Meni Search

Superman

Rižoto s tri vrste gljiva

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Ramstek i salata s roštilja
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Pašticada s njokima
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Macho hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke