Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Mini lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Brudet
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke