Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Brudet
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bakalar s krumpirom
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Zlatna piletina
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke