Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Punjena teleća prsa
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Špageti na kineski način
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Brudet
Tuna burger
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Marinirane srdele
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke