Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dječje lazanje
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke