Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s grila
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Pizza sirni jastučići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Dječje lazanje
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u pivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brudet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke