Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Marinirane srdele
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Brudet
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Špageti na kineski način
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke