Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto s tunom

Rižoto na španjolski način
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Dagnje na buzaru
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Grčka seljačka salata
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Salata u košaricama od parmezana
Juha od cvjetače i camemberta
Pohane paprike
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Rosti
Salata od quinoe i povrća
Lignje i tikvice na štapiću
Vege odresci s marinadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rolice od soma
Mediteranski špageti
Uskršnja šunka na zabavan način
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i povrća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Oslić s maslinama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Salata s mora
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kuglice od riže i svježeg sira
Senf s paprikama
Cous-cous s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice u umaku
Čudotvorni čaj za detoks
Polupunjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Lignje punjene crvenim radićem
Španjolski migas s bundevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Zimski punč
Juha od rikule i račića
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Raskošna ljetna tava
Sočna pureća rolada
Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohana skuta
Prilog od prokulica
Pileći bataci s umakom od luka
Kozice s rižom
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Juha od bundeve s jabukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Govedina s lukom
Brusketa s avokadom
Papreni tart s marelicama
Palačinke s nadjevom od riže
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Sočna aromatična torta
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polpete od slanutka s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke