Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto s tunom

Krumpir u košuljici
Rosti
Sočna aromatična torta
Pohana skuta
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Grčka seljačka salata
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Govedina s lukom
Vegetina enchilada
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špageti na kineski način
Kozice s rižom
Pileća prsa iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kuglice od riže i svježeg sira
Španjolski migas s bundevom
Papreni tart s marelicama
Zapečena ricotta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisni prilog iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Rolice od soma
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill povrće na salatu
Žuti medaljoni
Bruskete od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Vege odresci s marinadom
Rižoto na španjolski način
Mini lazanje
Salata od tune i povrća
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od cvjetače
Čarobni štapići
Lignje punjene crvenim radićem
Piletina s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Prilog od prokulica
Salata od quinoe i povrća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Oslić s maslinama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ražnjići od lososa
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s neobičnim preljevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje i tikvice na štapiću
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Raskošna ljetna tava
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto tortice
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Pileći gulaš
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Senf s paprikama
Ramsteak u seksi umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Uskršnja šunka na zabavan način
Prežgana juha
Ljubavne šurlice
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Zimski punč
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke