Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto s tunom

Salata od quinoe i povrća
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Voćna juha od višanja
Juha od cvjetače i camemberta
Prilog od prokulica
Rolice od blitve
Mini lazanje
Rolice od soma
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grčka seljačka salata
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Čudotvorni čaj za detoks
Zapečena ricotta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Bruskete od cvjetače
Salata od tune i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s pistacijama
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Zimski punč
Sočna aromatična torta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Krumpir u košuljici
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Oslić s maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Salata s neobičnim preljevom
Lignje i tikvice na štapiću
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice u umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Ljubavne šurlice
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Govedina s lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Crveno ljetno varivo
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Rosti
Raskošna ljetna tava
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Rižini ravioli s mozzarellom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileća prsa iz pećnice
Male teleće pitice
Čarobni štapići
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s mora
Palačinke s nadjevom od riže
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Empanade s pestom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kozice s rižom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke