Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto s tunom

Prilog od prokulica
Govedina s lukom
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetina enchilada
Mesne okruglice u umaku
Salata od pečene rotkvice sa medom
Žuti medaljoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Janjetina na padelu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna Wellington pečenka
Špageti na kineski način
Crveno ljetno varivo
Sočna rebarca
Empanade s pestom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u košuljici
Pileća prsa iz pećnice
Čarobni štapići
Piletina s pistacijama
Salata u košaricama od parmezana
Oslić s maslinama
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje i tikvice na štapiću
Grill povrće na salatu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mediteranski špageti
Čudotvorni čaj za detoks
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zimski punč
Rolice od soma
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Salata od tune i povrća
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Pohane paprike
Papreni tart s marelicama
Zapečena ricotta
Kozice s rižom
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna aromatična torta
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Palačinke s nadjevom od riže
Uskršnja šunka na zabavan način
Bugarska pita od krumpira
Juha od rikule i račića
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohana skuta
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Rolice od blitve
Male teleće pitice
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Polupunjene paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje punjene crvenim radićem
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata od quinoe i povrća
Raskošna ljetna tava
Salata s neobičnim preljevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kuglice od riže i svježeg sira
Grčka seljačka salata
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Rižoto na španjolski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Voćna juha od višanja
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od cvjetače
Polpete od slanutka s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke