Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto tortice

Lignje punjene crvenim radićem
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto na španjolski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Salata s neobičnim preljevom
Pileća prsa iz pećnice
Salata od tune i povrća
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od cvjetače i camemberta
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata s cous-cousom
Kozice s rižom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pirjani kunić
Rižoto s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Polupunjene paprike
Zapečena ricotta
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Rosti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Grčka seljačka salata
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Prežgana juha
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći gulaš
Juha od rikule i račića
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kineska juha s račićima i gljivama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohane paprike
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Raskošna ljetna tava
Fina pikantna piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna rebarca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zimski punč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Zlatna piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od bundeve s jabukom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Oslić s maslinama
Bugarska pita od krumpira
Empanade s pestom
Rolice od soma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Žuti medaljoni
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohana skuta
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje i tikvice na štapiću
Polpete od slanutka s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Prilog od prokulica
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna aromatična torta
Ljubavne šurlice
Bruskete od cvjetače
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobni štapići
Vege odresci s marinadom
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna Wellington pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke