Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto tortice

Sočna rebarca
Sočna aromatična torta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od soma
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Govedina s lukom
Juha od rikule i račića
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Piletina s mascarponeom
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Mediteranski špageti
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje i tikvice na štapiću
Žuti medaljoni
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zimski punč
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kaštelanski makaruni
Polpete od slanutka s kurkumom
Lignje punjene crvenim radićem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Raskošna ljetna tava
Brusketa s avokadom
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s pistacijama
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u košuljici
Oslić s maslinama
Ljubavne šurlice
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Špageti na kineski način
Kozice s rižom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pečena piletina s limunom
Vegetina enchilada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Pirjani kunić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Senf s paprikama
Rosti
Juha od cvjetače i camemberta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od bulgura s umakom
Papreni tart s marelicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grčka seljačka salata
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Rižoto na španjolski način
Male teleće pitice
Fina pikantna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Čarobni štapići
Pileći gulaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od tune i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata u košaricama od parmezana
Pohana skuta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice
Sočna Wellington pečenka
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke