Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto tortice

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Govedina s lukom
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tunom
Prežgana juha
Španjolski migas s bundevom
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Raskošna ljetna tava
Sočna Wellington pečenka
Brusketa s avokadom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Kuglice od riže i svježeg sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od tune i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje i tikvice na štapiću
Zapečena ricotta
Juha od rikule i račića
Pohana skuta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Žuti medaljoni
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Savici sa špinatom i satricom od sira
Fina pikantna piletina
Rosti
Pečena piletina s limunom
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Polupunjene paprike
Salata u košaricama od parmezana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kozice s rižom
Vegetina enchilada
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir u košuljici
Zimski punč
Pirjani kunić
Rolice od soma
Empanade s pestom
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
Špageti na kineski način
Pohane paprike
Vege odresci s marinadom
Crveno ljetno varivo
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina fuži s tartufima
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grčka seljačka salata
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice u umaku
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljubavne šurlice
Rolice od blitve
Rižoto na španjolski način
Sočna pureća rolada
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Kaštelanski makaruni
Juha od bundeve s jabukom
Oslić s maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke