Meni Search

Lagana depra

Rižoto tortice

Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Fino varivo v loncu
Piletina s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Singapurski ljuti omlet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata sa skutom
Salata s neobičnim preljevom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slatki lungić
Marinirano svinjsko pečenje
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Juha od kelja sa sirom
Čarobna ljetna piletina
Biftek rolice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Hrskave tortice od krumpira
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
File steak na povrću
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Riža s tunom
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pita s crnim pivom
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina Kiev
Slasni BBQ burgeri
Dalmatinska simfonija
Mediteranska rapsodija
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marokanska salata s cous-cousom
Španjolski migas s bundevom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od tune i krastavaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Rosti
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rižoto na španjolski način
Švicarska juha sa sirom
Punjene tikve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polupunjene paprike
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od quinoe i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni poriluk
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Blagdanski rižoto s bakalarom
Špinatova juha s feta sirom
Lazanje u tavi
Zimski punč
Hrenovke u panceti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Govedina s lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mladi krumpir s ajvarom
Voćna salata s piletinom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od bundeve s jabukom
Voćna juha od višanja
Piletina na tajlandski način
Rajčica s kukuruzom
Ciganski odrezak
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Crveno ljetno varivo
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Uskršnja šunka na zabavan način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pohane paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Nadjevene lignje
Juha od rikule i račića
Zabavni kineski ravioli
Riblja juha s Malte
Popečci od bulgura s umakom
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Grčka seljačka salata
Grill vratina u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Osvježavajuća juha od krastavaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ Steak & chips
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileća prsa iz pećnice
Sunčani užitak mediterana
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Finska - Juha s lososom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Palamida s čilijem i mangom
Pileći štapići u ketchupu
Špageti na kineski način
Rižoto s tunom
Svinjski gulaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke