Meni Search

Ful nabrijan

Rolice od blitve

Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Sočna rebarca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Salata s mora
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Povrtni lonac
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Miješani grill
Dagnje na buzaru
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rolice, sarmice i sl. nisu samo rezervirane za svježi ili kiseli kupus. Blitva ili raštika također su zanimljiv proljetni omotač. Nadjev od prosa, paškog sira i začinskog bilja pretvara ove roladice u pravu vege deliciju. Ali ne isključivo.

Sastojci

800 g listova blitve
sol
3 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
250 g Prosene kaše Podravka
sol
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanih listova peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanih listova celera
½ žličice suhog mažurana
1 žličica Vegete
50 g naribanog paškog sira
Za posipavanje:
30 g naribanog paškog sira

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Proso prelijte s 500 ml vode, malo posolite i zakuhajte. Kad zakuha, maknite s vatre te ostavite stajati da se ohladi (15 minuta).
  • 2 U proso dodajte ulje, razmućena jaja, protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina, vlasca i celera, mažuran, Vegetu i sir.
  • 3 Listove blitve uronite u slanu kipuću vodu, ostavite 1 minutu, a zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi (par minuta).
  • 4 Nekoliko listova blitve stavite jedan preko drugog, stavite 1-2 žlice nadjeva i zarolajte.
  • 5 Roladice posložite u širu posudu jednu do druge, prelijte s malo vode u kojoj se kuhala blitva, a zatim uljem. Posudu poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto paškog možete upotrijebiti i drugi tvrdi ovčji sir.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i ostavite poklopljeno 5 minuta, a zatim poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 252.47 32 32
Kalcij mg 218.89 22 22
Kalij mg 933.26 25 25
Niacin mg 4.67 33 23
Vitamin E mg 6.19 28 28
Vitamin D μg 9.06 5 5
Vitamin A μg 9186.58 230 184
Sol g 1 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 7.95 - -
Ugljikohidrati g 36.32 - -
Masti g 16.6 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke