Meni Search

Ful nabrijana

Rolice od blitve

Hlebinska i pretepena juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Fina pikantna piletina
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci od morskog psa
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Miješani grill
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Turske pizze
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rolice, sarmice i sl. nisu samo rezervirane za svježi ili kiseli kupus. Blitva ili raštika također su zanimljiv proljetni omotač. Nadjev od prosa, paškog sira i začinskog bilja pretvara ove roladice u pravu vege deliciju. Ali ne isključivo.

Sastojci

800 g listova blitve
sol
3 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
250 g Prosene kaše Podravka
sol
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanih listova peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanih listova celera
½ žličice suhog mažurana
1 žličica Vegete
50 g naribanog paškog sira
Za posipavanje:
30 g naribanog paškog sira

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Proso prelijte s 500 ml vode, malo posolite i zakuhajte. Kad zakuha, maknite s vatre te ostavite stajati da se ohladi (15 minuta).
  • 2 U proso dodajte ulje, razmućena jaja, protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina, vlasca i celera, mažuran, Vegetu i sir.
  • 3 Listove blitve uronite u slanu kipuću vodu, ostavite 1 minutu, a zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi (par minuta).
  • 4 Nekoliko listova blitve stavite jedan preko drugog, stavite 1-2 žlice nadjeva i zarolajte.
  • 5 Roladice posložite u širu posudu jednu do druge, prelijte s malo vode u kojoj se kuhala blitva, a zatim uljem. Posudu poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto paškog možete upotrijebiti i drugi tvrdi ovčji sir.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i ostavite poklopljeno 5 minuta, a zatim poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 252.47 32 32
Kalcij mg 218.89 22 22
Kalij mg 933.26 25 25
Niacin mg 4.67 33 23
Vitamin E mg 6.19 28 28
Vitamin D μg 9.06 5 5
Vitamin A μg 9186.58 230 184
Sol g 1 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 7.95 - -
Ugljikohidrati g 36.32 - -
Masti g 16.6 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke