Meni Search

Fitness freak

Rolice od blitve

Teriyaki piletina
Riblja juha s Malte
Salata od tune i povrća
Salata sa skutom
Marinirana piletina s roštilja
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od liganja
Salata od pečene rotkvice sa medom
Grill povrće na salatu
Polupunjene paprike
Čarobna ljetna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Topla salata barba Frane
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brzo jelo od teletine i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Beskvasne calzone
Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Mediteranski grill
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Pita s crnim pivom
Ljetni lungić
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od quinoe i povrća
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Fina pikantna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od tikvica
Ljetna pileća salata
Tjestenina fuži s tartufima
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s okruglicama od sira
Finska - Juha s lososom
Raskošna ljetna tava
Meksička party salata
Grčka seljačka salata
Piletina u finom mediteranskom umaku
Brzi detoks doručak
Osvježavajući smoothie
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Polpete od slanutka s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Cartoccio od bijele ribe
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od kelja sa sirom
Prilog od prokulica
Ljubavne šurlice
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grdobina u pikantnoj šalši
Energetske kuglice s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Špageti s acetom balsamicom
Popečci od bulgura s umakom
Brancinovo oko
Marokanska salata s cous-cousom
Crveno ljetno varivo
Zapečena ricotta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Mediteranska rapsodija
Kozice s rižom
Brusketa s avokadom
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto na španjolski način
Punjeni filet brancina
Bruskete od cvjetače
Uzbudljivi kolač od blitve
Vol-au-vent s gljivama
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Pikantne grickalice
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina mediterana
Nadjevene lignje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Krem juha od tikvica
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Zelena torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rolice, sarmice i sl. nisu samo rezervirane za svježi ili kiseli kupus. Blitva ili raštika također su zanimljiv proljetni omotač. Nadjev od prosa, paškog sira i začinskog bilja pretvara ove roladice u pravu vege deliciju. Ali ne isključivo.

Sastojci

800 g listova blitve
sol
3 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
250 g Prosene kaše Podravka
sol
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanih listova peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanih listova celera
½ žličice suhog mažurana
1 žličica Vegete
50 g naribanog paškog sira
Za posipavanje:
30 g naribanog paškog sira

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Proso prelijte s 500 ml vode, malo posolite i zakuhajte. Kad zakuha, maknite s vatre te ostavite stajati da se ohladi (15 minuta).
  • 2 U proso dodajte ulje, razmućena jaja, protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina, vlasca i celera, mažuran, Vegetu i sir.
  • 3 Listove blitve uronite u slanu kipuću vodu, ostavite 1 minutu, a zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi (par minuta).
  • 4 Nekoliko listova blitve stavite jedan preko drugog, stavite 1-2 žlice nadjeva i zarolajte.
  • 5 Roladice posložite u širu posudu jednu do druge, prelijte s malo vode u kojoj se kuhala blitva, a zatim uljem. Posudu poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto paškog možete upotrijebiti i drugi tvrdi ovčji sir.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i ostavite poklopljeno 5 minuta, a zatim poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 252.47 32 32
Kalcij mg 218.89 22 22
Kalij mg 933.26 25 25
Niacin mg 4.67 33 23
Vitamin E mg 6.19 28 28
Vitamin D μg 9.06 5 5
Vitamin A μg 9186.58 230 184
Sol g 1 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 7.95 - -
Ugljikohidrati g 36.32 - -
Masti g 16.6 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke