Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od blitve

Bruskete od cvjetače
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grčka seljačka salata
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljubavne šurlice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od soma
Žuti medaljoni
Juha od cvjetače i camemberta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobni štapići
Pohana skuta
Mesne okruglice u umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto na španjolski način
Kozice s rižom
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kuglice od riže i svježeg sira
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Rižoto tortice
Španjolski migas s bundevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna aromatična torta
Krumpir u košuljici
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Salata u košaricama od parmezana
Kruh od cvjetače s kurkumom
Govedina s lukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Vegetina enchilada
Prilog od prokulica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Empanade s pestom
Raskošna ljetna tava
Goveđa rebarca sa zeljem
Voćna juha od višanja
Lignje punjene crvenim radićem
Salata s mora
Tagliatelle s pečenim povrćem
Crveno ljetno varivo
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Piletina s pistacijama
Rižini ravioli s mozzarellom
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Salata od tune i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Brusketa s avokadom
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna Wellington pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kineska juha s račićima i gljivama
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Zimski punč
Piletina s mascarponeom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od rikule i račića
Zapečena ricotta
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileća prsa iz pećnice
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Male teleće pitice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rosti
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Oslić s maslinama
Čudotvorni čaj za detoks
Cous-cous s povrćem
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rolice, sarmice i sl. nisu samo rezervirane za svježi ili kiseli kupus. Blitva ili raštika također su zanimljiv proljetni omotač. Nadjev od prosa, paškog sira i začinskog bilja pretvara ove roladice u pravu vege deliciju. Ali ne isključivo.

Sastojci

800 g listova blitve
sol
3 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
250 g Prosene kaše Podravka
sol
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanih listova peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanih listova celera
½ žličice suhog mažurana
1 žličica Vegete
50 g naribanog paškog sira
Za posipavanje:
30 g naribanog paškog sira

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Proso prelijte s 500 ml vode, malo posolite i zakuhajte. Kad zakuha, maknite s vatre te ostavite stajati da se ohladi (15 minuta).
  • 2 U proso dodajte ulje, razmućena jaja, protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina, vlasca i celera, mažuran, Vegetu i sir.
  • 3 Listove blitve uronite u slanu kipuću vodu, ostavite 1 minutu, a zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi (par minuta).
  • 4 Nekoliko listova blitve stavite jedan preko drugog, stavite 1-2 žlice nadjeva i zarolajte.
  • 5 Roladice posložite u širu posudu jednu do druge, prelijte s malo vode u kojoj se kuhala blitva, a zatim uljem. Posudu poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto paškog možete upotrijebiti i drugi tvrdi ovčji sir.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i ostavite poklopljeno 5 minuta, a zatim poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 252.47 32 32
Kalcij mg 218.89 22 22
Kalij mg 933.26 25 25
Niacin mg 4.67 33 23
Vitamin E mg 6.19 28 28
Vitamin D μg 9.06 5 5
Vitamin A μg 9186.58 230 184
Sol g 1 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 7.95 - -
Ugljikohidrati g 36.32 - -
Masti g 16.6 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke