Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od soma

Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena piletina s limunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna Wellington pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Caponata alla Podravka
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Španjolski migas s bundevom
Polupunjene paprike
Rižoto na španjolski način
Salata s neobičnim preljevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s lukom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Salata od tune i povrća
Žuti medaljoni
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći gulaš
Pohana skuta
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Grill povrće na salatu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Raskošna ljetna tava
Pohane paprike
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Salata od quinoe i povrća
Popečci od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Rosti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto tortice
Papreni tart s marelicama
Sočna pureća rolada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna aromatična torta
Salata u košaricama od parmezana
Ljubavne šurlice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Mini lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mesne okruglice u umaku
Čudotvorni čaj za detoks
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Zimski punč
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Senf s paprikama
Kozice s rižom
Lignje i tikvice na štapiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

Sastojci

1 kg krumpira
800 g filea soma (4 komada)
1 žlica Vegete
sol Crni papar mljeveni Podravka
200 g Hamburgera Podravka (8 ploški)
60 g Kukuruznog brašna Podravka
ulje za duboko prženje
10 g maslaca
100 g luka
1 limenka Šampinjona u slanom naljevu (400 g)
50 ml bijelog vina
1 Fant umak od gljiva
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • 2 File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  • 3 Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  • 4 Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  • 5 U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  • 6 Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  • 7 Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Savjet

Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke