Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od soma

Oslić s maslinama
Zlatna piletina
Senf s paprikama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Kozice s rižom
Mesne okruglice
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Salata od tune i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od bulgura s umakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Raskošna ljetna tava
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Empanade s pestom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobni štapići
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Papreni tart s marelicama
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Rižoto tortice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje punjene crvenim radićem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski špageti
Čudotvorni čaj za detoks
Prilog od prokulica
Polpete od slanutka s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljubavne šurlice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Mesne okruglice u umaku
Pileći gulaš
Juha od rikule i račića
Zimski punč
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ražnjići od lososa
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Brusketa s avokadom
Vegetina enchilada
Popečci od cvjetače
Crveno ljetno varivo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohana skuta
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u košuljici
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna Wellington pečenka
Lignje i tikvice na štapiću
Grill povrće na salatu
Bruskete od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata s mora
Sočna rebarca
Prežgana juha
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zapečena ricotta
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Žuti medaljoni
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

Sastojci

1 kg krumpira
800 g filea soma (4 komada)
1 žlica Vegete
sol Crni papar mljeveni Podravka
200 g Hamburgera Podravka (8 ploški)
60 g Kukuruznog brašna Podravka
ulje za duboko prženje
10 g maslaca
100 g luka
1 limenka Šampinjona u slanom naljevu (400 g)
50 ml bijelog vina
1 Fant umak od gljiva
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • 2 File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  • 3 Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  • 4 Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  • 5 U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  • 6 Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  • 7 Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Savjet

Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke