Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od soma

Rižoto na španjolski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Polupunjene paprike
Salata od pečene rotkvice sa medom
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od cvjetače i camemberta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rosti
Janjetina na padelu
Krumpir u košuljici
Ljubavne šurlice
Pohana skuta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina fuži s tartufima
Palačinke s nadjevom od riže
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna aromatična torta
Pileći gulaš
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna Wellington pečenka
Mesne okruglice
Žuti medaljoni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Prilog od prokulica
Popečci od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Empanade s pestom
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Juha od bundeve s jabukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Cous-cous s povrćem
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Raskošna ljetna tava
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Rižoto tortice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobni štapići
Pečena piletina s limunom
Oslić s maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Španjolski migas s bundevom
Vegetina enchilada
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Govedina s lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranski špageti
Rižoto s tunom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata u košaricama od parmezana
Fina pikantna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zlatna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špageti na kineski način
Salata od tune i povrća
Kozice s rižom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill povrće na salatu
Zimski punč
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Crveno ljetno varivo
Ramsteak u seksi umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Senf s paprikama
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

Sastojci

1 kg krumpira
800 g filea soma (4 komada)
1 žlica Vegete
sol Crni papar mljeveni Podravka
200 g Hamburgera Podravka (8 ploški)
60 g Kukuruznog brašna Podravka
ulje za duboko prženje
10 g maslaca
100 g luka
1 limenka Šampinjona u slanom naljevu (400 g)
50 ml bijelog vina
1 Fant umak od gljiva
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • 2 File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  • 3 Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  • 4 Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  • 5 U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  • 6 Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  • 7 Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Savjet

Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke