Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od soma

Pohana skuta
Mesne okruglice
Zapečena ricotta
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zimski punč
Velika Britanija - Pastirska pita
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna Wellington pečenka
Mini lazanje
Crveno ljetno varivo
Lignje i tikvice na štapiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s neobičnim preljevom
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tunom
Polpete od slanutka s kurkumom
Vegetina enchilada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Voćna juha od višanja
Lignje punjene crvenim radićem
Oslić s maslinama
Bugarska pita od krumpira
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od rikule i račića
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Salata u košaricama od parmezana
Empanade s pestom
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobni štapići
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od cvjetače i camemberta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Kuglice od riže i svježeg sira
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u košuljici
Zabavni kineski ravioli
Papreni tart s marelicama
Ljubavne šurlice
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bruskete od cvjetače
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Žuti medaljoni
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i povrća
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kozice s rižom
Pirjani kunić
Popečci od bulgura s umakom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Raskošna ljetna tava
Salata s mora
Špageti na kineski način
Pileća prsa iz pećnice
Rolice od blitve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Govedina s lukom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice u umaku
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Juha od bundeve s jabukom
Rosti
Rižini ravioli s mozzarellom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto na španjolski način
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohane paprike
Pileći gulaš
Caponata alla Podravka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

Sastojci

1 kg krumpira
800 g filea soma (4 komada)
1 žlica Vegete
sol Crni papar mljeveni Podravka
200 g Hamburgera Podravka (8 ploški)
60 g Kukuruznog brašna Podravka
ulje za duboko prženje
10 g maslaca
100 g luka
1 limenka Šampinjona u slanom naljevu (400 g)
50 ml bijelog vina
1 Fant umak od gljiva
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • 2 File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  • 3 Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  • 4 Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  • 5 U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  • 6 Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  • 7 Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Savjet

Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke