Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od soma

Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Palačinke s nadjevom od riže
Prilog od prokulica
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Govedina s lukom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobni štapići
Mirisni prilog iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečena ricotta
Mini lazanje
Zimski punč
Špageti na kineski način
Rižoto tortice
Vegetina enchilada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto na španjolski način
Pirjani kunić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od quinoe i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Oslić s maslinama
Popečci od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Zlatna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje punjene crvenim radićem
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od cvjetače i camemberta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Španjolski migas s bundevom
Salata u košaricama od parmezana
Mediteranski špageti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
Pohana skuta
Sočna Wellington pečenka
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Pohani tofu s povrćem
Papreni tart s marelicama
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Pileća prsa iz pećnice
Grčka seljačka salata
Ramsteak u seksi umaku
Salata s neobičnim preljevom
Juha od rikule i račića
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Crveno ljetno varivo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rosti
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice
Polupunjene paprike
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Voćna juha od višanja
Ljubavne šurlice
Raskošna ljetna tava
Žuti medaljoni
Prežgana juha
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Uskršnja šunka na zabavan način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kozice s rižom
Fina pikantna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Empanade s pestom
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Caponata alla Podravka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Sočna aromatična torta
Kineska juha s račićima i gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Krumpir u košuljici
Tagliatelle s pečenim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

Sastojci

1 kg krumpira
800 g filea soma (4 komada)
1 žlica Vegete
sol Crni papar mljeveni Podravka
200 g Hamburgera Podravka (8 ploški)
60 g Kukuruznog brašna Podravka
ulje za duboko prženje
10 g maslaca
100 g luka
1 limenka Šampinjona u slanom naljevu (400 g)
50 ml bijelog vina
1 Fant umak od gljiva
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • 2 File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  • 3 Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  • 4 Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  • 5 U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  • 6 Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  • 7 Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Savjet

Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke